De ce nu s-au vaccinat unii parlamentari: Eu sunt jurist și vreau să mă conving că nu are reacții adverse

0

Scepticismul este des întâlnit printre aleși. Nu cred în beneficiile vaccinării mai ales cei care până acum s-au opus purtării măștilor și păstrării distanței sociale.

 

 

 

Transparența 100%, din vorbe. Pe site-ul Guvernului nu apar nici măcar numele consilierilor premierului

 

 

Cunoscut pentru luările sale de poziție împotriva purtării măștii, deputatul PSD Daniel Ghiță este sceptic și în privința vaccinării. Și nu este singurul.

Mesaj dur al unui pneumolog pentru Arafat: În loc să vă prostiţi cu restricţii aproape inutile, mai bine…

 

 

Daniel Ghiță, deputat PSD: „Mă gândesc în continuare la partea de a mă vaccina, pentru că informațiile nu au fost sigure și convingătoare pentru mine.”

Sorin Mateescu, senator AUR: „Am o rezervă. Nu că nu m-aș vaccina, dar e testat foarte puțin și eu de meserie sunt jurist și vreau să mă conving că e testat și nu are reacții adverse.”

Alții sunt însă nerăbdători să fie imunizați și nu au preferințe în privința serului cu care ar urma să fie injectați.

Irinel Darău, senator USR PLUS: „M-am înscris și eu pe o listă de așteptare, am așteptat să mă programeze instituția se pare că nu s-a întâmplat. (R: Ați avea vreo rezervă în a vă vaccina cu Astra?) Nu, chiar sunt pe lista de așteptare a unui centru unde se vaccinează cu AstraZeneca.”

Unii parlamentari au fost vaccinați chiar cu lotul de AstraZeneca asupra căruia planează suspiciuni și care a fost suspendat, merg însă fără emoții la rapel.

Emanuel Ungureanu, deputat USR PLUS: „M-am vaccinat chiar cu AstraZeneca, un vaccin din lotul suspect. (R: După ce ați văzut că e suspect v-a fost teamă?) Nu. Abia aștept să fac rapelul tot cu Astra.”

Părerile sunt, însă, împărțite. Sunt parlamentari care au rețineri și ar prefera să se vaccineze doar cu Pfizer/BioNTech sau Moderna.

Rodica Nassar, deputat PSD: „În condițiile actuale aș prefera un alt vaccin decât AstraZeneca. Poate după ce studiile ne arată că e un vaccin bun și că au fost accidente nefericite.”

articolul integral aici: