x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(10) "imobiliare"

De unde vin cei mai mulţi bani în imobiliarele din Europa Centrală şi de Est şi cine ales România

5,8 miliarde de euro este volumul investiţional estimat pentru acest an pe piaţa spaţiilor de birouri în Europa Centrală şi de Est (Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria şi România), se arată într-un raport realizat de Skanska, CBRE, Dentons și PwC. Per total, previziunile comerciale pentru piaţa imobiliarelor susţin că volumul investiţiilor de anul acesta ar putea depăși 12 miliarde de euro.

Author: Mihai Voican | Sursa: ECONOMICA.NET | Publicat: 14.10.2018, 8:52

Pieţele din ţările din Europa Centrală şi de Est s-au maturizat atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere legal.

 

Structurile tranzacționale similare sau modelate după standardele vestice sunt familiare și confortabile pentru investitori. Asta oferă un mediu tranzacțional ușor de înțeles, care se supune unor legi care oferă în general același nivel de securitate ca cel acceptat de investitori în jurisdicții mai mature, precum Germania, Olanda și altele asemnătoare.

 

În regiune vin investitori din toată lumea, încă cei mai mulţi sunt din SUA, Europa de Vest, Israel și Africa de Sud. 

 

Companiile din SUA au investit peste un miliard de euro în prima jumătate a acestui an în ţările din Europa Centrală şi de Est, arată datele CBRE, citate de raport.

 

Pe locul doi se află investitorii originari din Republica Cehă, care au investit 726,5 milioane de euro. Aceştia sunt urmaţi de fondurile din Africa de Sud, care au trimis peste o jumătate de miliarde de euro în imobiliarele din regiune.

 

Articolul integral pe ECONOMICA.NET