DECESELE ascunse ale EUROPEI! Italienii au calculat numărul REAL al victimelor COVID-19

0

Toate informațiile care curg în spațiul public dau Italia ca fiind țara europeană cea mai afectată de pandemia de coronavirus. În ciuda săptămânilor dramatice care tocmai au trecut, cu spitale sufocate de bolnavi, cu sicrie îngrămădite în biserici, așa cum a fost la Bergamo, un studiu realizat de un institut italian independent, Institutul pentru Studii Politice Internaționale (ISPI), arată că nu Italia e cea mai lovită. Apelând la o metodologie de calcul proprie, cei de la ISPI susțin că în șapte state din Europa de vest, Spania, Italia, Regatul Unit, Franța, Olanda, Suedia și Elveția, s-au înregistrat peste 30.000 de decese din cauza COVID-19 în plus față de comunicările oficiale ale fiecărui stat.

În studiul amintit, publicat de Il Corriere della Sera, se analizează numărul de decese din acest an cu cele din anii precedenți, țară pentru țară, pentru a se obține o estimare a deceselor atribuite Covid-19. În Italia, precum și în restul Europei, buletinele oficiale raportează doar victimele a căror pozitivitate la virus a fost constatată, înainte sau după moarte. Prin urmare, toți pacienții care nu au fost testați și care au murit din cauza efectelor secundare la virus, precum atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale, anevrisme și alte patologii, nu au fost luați în calcul în statisticile oficiale privind decesele din cauza COVID-19.

Conform studiului, țara în care creșterea morților este mai mare decât în ​​anii precedenți este Spania, cu + 70%. Olanda o urmează, cu + 50%. Apoi vin Italia și Regatul Unit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Il Corriere della Sera

 

Această creștere a deceselor, în jargonul statistic, este denumită „excesul de mortalitate”. Pentru a face un pas înainte, susține publicația italiană, este necesar să se cuantifice diferența dintre numărul de victime mai multe în acest an și decesele care ne sunt comunicate în fiecare zi de Protecția Civilă italiană și de autoritățile din alte țări. Comparația scoate la iveală un număr interesant: cel al victimelor neacoperite de buletinele Covid-19 sau subestimarea. În fruntea clasamentului, în termeni absolute, se află Regatul Unit (minus 8.184), apoi Spania (minus 7.326), apoi Italia (minus 5.547), Olanda (minus 3.797), Franța (minus 3.679), Elveția (minus 339) și Suedia (298).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Il Corriere della Sera

 

Este evident că nu toate aceste decese în exces au fost cauzate de COVID-19. Însă respectivele cifre, unde Regatul Unit deține prima poziție, sunt cea mai clară imagine asupra ratei reale de incidență a epidemiei asupra populației, așa-numitele „efecte secundare”, pentru că unii pacienți nu au putut fi tratați pentru că spitalele erau copleșite de bolnavi cu Covid-19.

Jurnaliștii de la publicația italiană, care preiau studiul ISPI, susțin că cea mai mare subestimare a deceselor este în Olanda (104%). Urmează Regatul Unit (93%), Franța (41%), Italia (36%), Suedia și Spania (35%) și Elveția (34%).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Il Corriere della Sera

 

Datele reale, adică decesele în plus din 2020 față de anii precedenți, ne permit, spun cei de la Il Corriere della Sera, să știm care țară europeană este cel mai greu lovită, dacă raportăm numărul de morți la milionul de locuitori. Spania e prima, cu 663 de decese, Italia cu 586, Regatul Unit cu 554, Olanda cu 524, Franța cu 482, Suedia cu 295, Elveția cu 246 . „Acest clasament este mult mai realist decât ne luăm după cifrele din comunicatele oficiale”, susține Matteo Villar, cercetător ISPI, citat de publicația italiană amintită.