Decizie fulger la ASF: Cine administrează falimentul Astra

Tribunalul București se va pronunța luni, 12 octombrie, asupra numirii societăților KPMG Restructuring și Dascăl Insolvency ca lichidatori ai companiei Astra Asigurări, căreia Autoritatea i-a cerut falimentul. ASF va trimite instanței cele două propuneri, rezultate în urma unui proces de selecție care a vizat, în ultima fază, șase societăți specializate.

 

 

Instanța va putea opta pentrru una dintre cele două societăți, pentru amândouă sau pentru niciuna dintre ele. KPMG Restructuring SPRL este parte a grupului KPMG, care a îndeplinit și funcția de administrator special al Astra, în perioada în care asigurătorul se afla în procedură de redresare. Pe lista entităților agreate care au depus ofertele finale mai apar trei societăți de practicieni în restructurare și lichidare(CITR Filiala Cluj, Five SPRL și Dascăl Insolvency SPRL) și două Cabinete Individuale de Insolvență (Nițu Marius Ionut și Săvoiu Iulian).

 

 

ASF a publicat lista societăților agreate pe data de 7 octombrie și tot atunci a anunțat că cei selectați trebuie să depună ofertele finale până pe data de 8 octombrie la ora 17:00, ceea ce înseamnă că firmele au avut la dispoziție aproximativ 24 de ore pentru a întocmi documentația finală.

 

 

Printre documentele cerute de Autoritate se numără și “certificatul de atestare fiscală” document care, potrivit Codului de Procedură Fiscală, se eliberează în termen de 5 zile lucrătoare. ASF a precizat, ulterior, că pentru participanții care nu au reușit să obțină acest document, va fi luat în considerare certificatul depus în fazele anterioare ale licitației.

 

 

După cum au arătat, pentru Profit.ro, unii dintre ofertanți dosarul ce trebuia depus la Autoritate numără câteva sute de pagini. Autoritatea nu a prezentat detalii nici în cee ce privește termenul până la care trebuie finalizată procedura de selecție și nici de ce a lăsat o perioadă atât de scurtă pentru depunerea ofertelor.

 

 

Totuși, persoane direct implicate, au declarant că ASF a dorit să încheie procedura până la primul termen acordat de Tribunalul București în dosarul privind falimentul Astra, adică luni, 12 octombrie.“Motivația aceasta nu este neapărat valabilă pentru că ASF putea cere instanței o amânare scurtă, de două-trei zile. Are temeiul legal”, a comentat unul dintre participanți.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed