”Demonizarea Rusiei!” Moscova a impus sancțiuni împotriva a 18 cetățeni britanici

Rusia a impus, luni, sancţiuni împotriva a 18 cetăţeni britanici, oficiali, universitari şi experţi în probleme ruse, pentru ceea ce, potrivit Moscovei, constituie o încercare de a demoniza Rusia şi a alimenta războiul din Ucraina, transmite Reuters.

Printre cei vizaţi de sancţiuni personale se află ministrul adjunct al Apărării James Cartlidge, consilierul adjunct pentru securitate naţională Sarah MacIntosh, directorul pentru submarine al Royal Navy, Simon Asquith, trimisul special al premierului britanic pentru Balcanii de Vest, Stuart Peach, şi lorzii Dan Hannan şi Michael Ashcroft.

Universitarii sancţionaţi sunt istoricii Orlando Figes, Norman Davies, Timothy Garton Ash, Rob Johnson, David Abulafia, cărora li se adaugă experţii Roy Allison de la Oxford, Graeme Robertson de la University of North Carolina, Calder Walton de la Harvard şi James Sherr de la International Centre for Defence & Security din Tallinn.

Ce a transmis Ministerul de Externe rus

”Suntem forţaţi să afirmăm că reprezentanţi britanici acuzaţi de rusofobie nu se sfiesc să încerce să discrediteze sistemul constituţional şi procesele socio-economice din ţara noastră.

Aşa-numitele trusturi de creiere care funcţionează pe baza celor mai mari instituţii de învăţământ britanice şi occidentale au o contribuţie semnificativă la activitatea subversivă a Londrei în direcţia rusă”, a transmis Ministerul de Externe rus.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri