AcasăEconomieDepartamentul de Justiţie al SUA a confiscat criptomonede de 3,6 miliarde de...

Departamentul de Justiţie al SUA a confiscat criptomonede de 3,6 miliarde de dolari, legate de atacul cibernetic împotriva Bitfinex din 2016

Ca parte a operaţiunii, autorităţile au reţinut un cuplu din New York, pe baza acuzaţiilor că plănuiau să spăleze activele digitale.

Aceasta marchează cea mai mare confiscare financiară efectuată vreodată de agenţie, a declarat procurorul general adjunct Lisa Monaco, într-un comunicat.

Oficialii au spus că l-au arestat ​​pe lya Lichtenstein, în vârstă de 34 de ani, şi pe soţia sa, Heather Morgan, în vârstă de 31 de ani.

Autorităţile îi acuză pe cei doi că au încercat să spăleze veniturile pbţinute din 119.754 de bitcoin, furate de pe platforma Bitfinex, după ce un hacker a accesat sistemele Bitfinex şi a iniţiat peste 2.000 de tranzacţii neautorizate.

Procurorii susţin că tranzacţiile au trimis bitcoinurile furate în portofelul digital al lui Lichtenstein.

”Astăzi, autorităţile federale de aplicare a legii demonstrează încă o dată că putem urmări banii prin blockchain şi că nu vom permite ca criptomonedele să fie un refugiu sigur pentru spălarea banilor sau o zonă de infracţiuni în sistemul nostru financiar”, a afirmat procurorul general adjunct Kenneth Polite Jr. într-un comunicat.

Cei doi sunt acuzaţi de conspiraţie pentru spălarea banilor, care implică o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare, şi conspiraţie pentru fraudarea Statelor Unite, care presupune o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare.

Ultimele Articole