AcasăActualitateDescinderi în București și Ilfov! Zeci de mămici sunt bănuite că au...

Descinderi în București și Ilfov! Zeci de mămici sunt bănuite că au luat ilegal indemnizații de creștere a copilului

Sunt audieri în Bucureşti la această oră, într-un caz de înşelăciune, uz de fals şi fals în declaraţii. Zeci de mămici sunt bănuite că au luat ilegal indemnizații de creștere a copilului.

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1 vor pune în aplicare 58 de mandate de aducere (55 în București, 3 în județul Ilfov), emise pe numele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, uz de fals și fals în declarații.

În perioada 2020 – 2021, persoanele bănuite ar fi indus în eroare o instituție publică cu privire la îndeplinirea condițiilor pentru obținerea indemnizației de creștere a copilului.

Acestea ar fi prezentat, ca adevărate, împrejurări mincinoase legate fie de calitatea de angajat, fie de cuantumul veniturilor obținute, informează Poliția Capitalei.

Prejudiciul total este de aproximativ 5.500.000 de lei.

Poliția a fost sesizată de Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială, în urma unor nereguli cu privire la cuantum sau perioada prin verificări făcute de agenție la ITM sau ANAF.

Mămicile, când intrau în perioada de creștere a copilului, prezentau hârtii eliberate de anumite firme cum că ar avea salariu mare sau lucrează de mult timp ca să primească indemnizația.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.