AcasăTech&ScienceStiintaDescoperire extraordinară a telescopului spațial James Webb. Imaginea rară, surprinsă în Univers....

Descoperire extraordinară a telescopului spațial James Webb. Imaginea rară, surprinsă în Univers. FOTO

Telescopul spațial James Webb a observat o priveliște rară și tumultuoasă la 15.000 de ani-lumină distanță de Pământ. Observatorul spațial a capturat o imagine sclipitoare a unei stele Wolf-Rayet numită WR 124 din constelația Sagittarius. Stelele Wolf-Rayet sunt unele dintre cele mai luminoase și masive stele din univers.

Noua imagine publicată de NASA

Unele stele devin pentru scurt timp Wolf-Rayet înainte de a exploda într-o supernovă, așa că este rar ca astronomii să le observe.

Stelele mari și luminoase își consumă combustibilul, cum ar fi hidrogenul, în câteva sute de mii de ani – ceea ce reprezintă un timp scurt, din punct de vedere astronomic. Stelele își eliberează straturile exterioare în inele de gaz și praf. Apoi, ele explodează, scrie CNN.

Telescopul Webb a zărit WR 124 în timpul unora dintre primele sale observații științifice în iunie 2022. Noua imagine, publicată de NASA marți, în cadrul conferinței South by Southwest din Austin, Texas, dezvăluie detalii fără precedent în lumina infraroșie, care este invizibilă pentru ochiul uman.

Steaua, înconjurată de un halo de gaz și praf incandescent, strălucește în centrul imaginii.

Steaua Wolf-Rayet observată de Webb are o masă de 30 de ori mai mare decât cea a Soarelui nostru, care are o masă de aproximativ 333.000 de Pământuri. Până în prezent, WR 124 a pierdut material în valoare de aproximativ 10 sori, creând gazul rece și strălucitor și praful cosmic care se vede în imagine.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.