x


  • EUR
    4.8746
    USD
    4.1456
string(8) "justitie"

Detalii din dosarul UNIFARM: Șpagă COVID de 2,5 euro pentru un combinezon într-o cameră de hotel

Informații uluitoare din dosarul UNIFARM, în care fostul șef al instituției a fost trimis în judecată pentru corupție în plină epidemie de coronavirus. Adrian Ionel ar fi cerut 2,5 euro pentru fiecare combinezon livrat, iar șpaga trebuia lăsată într-o cameră de hotel. Procurorii au vrut să-i pună sechestru pe avere dar n-au reușit.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 06.10.2020, 13:18

Procurorii anticorupție l-au verificat pe Adrian Ionel pentru a-i pune sechestru pe avere în vederea recuperării prejudiciului de peste 2,3 milioane de lei, dar au descoperit că acesta nu are nimic pe numele său, potrivit rechizitoriului din dosar.

 

Procurorii au pus sechestru însă pe averea funcţionarei convinse de fostul șef UNIFARM să semneze contractul de furnizare măşti şi combinezoane şi să ateste în mod nereal că negocierea s-a făcut cu reprezentantul legal al firmei.

 

Potrivit rechizitoriului din dosarul UNIFARM, Adrian Ionel ar fi cerut câte 2,5 euro în plus pentru fiecare combinezon livrat, adică 750.000 de euro, si încă 10.000  de euro pentru măștile de protecție.

 

Mita ar fi trebuit lăsată într-o cameră de hotel din Snagov, potrivit rechizitoriului DNA. Mita trebuia dată în schimbul atribuirii contractului pentru echipamente de protecție după primirea mărfii și finalizarea contractului.

 

În același timp, trei inculpați în dosar, reprezentanți ai firmei căreia i-a fost atribuit contractul, au recunoscut fapta de care sunt acuzați şi au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorii. Este vorba, mai exact, de intermediarul presupusei mite și doi reprezentanți ai firmei căreia Adrian Ionel i-a atribuit contractul. Pentru aceștia, DNA cere câte trei ani de închisoare cu suspendare.

 

Pe 23 iunie, procurorii DNA au deschis un dosar penal și l-au pus sub control judiciar pe șeful companiei de stat Unifarm, Eugen Adrian Ionel. Acesta e acuzat că, în martie 2020, ar fi cerut mită 760.000 de euro de la o firmă pentru a facilita achiziția de măști și combinezoane pentru combaterea pandemiei de coronavirus, deși măștile erau neconforme.