x


  • EUR
    4.8701
    USD
    3.9758
string(6) "social"

Dezinfectanți de mâini care pot provoca ORBIREA, pe piața din România

Comisia Europeană a făcut cunoscut prin intermediul platformei Safety Gate - Sistem de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase - existenţa pe piaţa UE a mai multor mărci de dezinfectanţi de mâini neconformi.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 30.11.2020, 13:39

Produsele au fost descoperite de autorităţile cu responsabilităţi în privinţa supravegherii pieţei produselor care reprezintă risc pentru sănătatea şi securitatea consumatorilor.

 

OMS: O boală devastatoare continuă să ucidă sute de mii de oameni. Un copil moare la fiecare două minute

 

Situația este complicată în ceea ce privește dezinfectanții neconformi care au fost descoperiți de inspectori.

 

Cascada Niagara va fi iluminată în culorile drapelului românesc de 1 decembrie

 

„E dificil să ne dăm seama de un dezinfectant că nu corespunde scopului pentru care a fost fabricat. Comisia Europeană a transmis o atenționare cu privire la 9 mărci de dezinfectant de mâini găsite neconforme. Ne aflăm la a două atenționare, până în prezent sunt 15 alerte cu privire la mărci de dezinfectant de mâini neconforme. În compoziția lor găsim substanțe care nu sunt prietenoase cu omul: emulsificatori, care rețin apă, conservanți, parfum, coloranți. Consumatorii ar trebui să urmărească lista de ingrediente, să-i aleagă pe cei cu lista scurtă, care nu abundă in coloranți, emulsificatori”, a declarat, într-o intervenție la Realitatea Plus, Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori.

 

Specialiștii recomandă spirtul ca dezinfectat.

 

„Spirtul sanitar e la fel de util în dezinfectarea mâinilor în această perioada și prezintă avantajul că, în compoziția lui, sunt 3 subtante: apă demineralizata, alcool etilic și albastru de metil”, a explicat acesta.

„Au fost descoperite 3 mărci de dezinfectant de mâini fabricate pe baza de metanol, interzis în fabricarea acestor produse, alcoolul metilic este extrem de agresiv cu organismul, poate provoca orbirea”, a mai spus Stanciu.