x


  • EUR
    4.8387
    USD
    4.3203
string(16) "instant-articles"

DEZVĂLUIREA lui DIACONU: Avancronica unui concurs măsluit de PSD la ANAF

Fostul șef al ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, dezvăluie modalitatea prin care sunt aranjate concursurile pentru definitivarea pe funcții de conducere organizate de PSD în cadrul ANAF.

Author: Cristian Matache | Sursa: Money.ro | Publicat: 30.10.2019, 9:12

Fostul șef al Fiscului, Gelu Ștefan Diaconu, susține că în data de 18 noiembrie 2019 va avea loc un concurs ”cu dedicație” pentru definitivarea pe funcția de director general adjunct la vamă a unuia dintre ”favoriții PSD” și anume a lui Marcel Mutescu. Acesta ocupă în prezent temporar funcția amintită după ce a fost înființată pe 2 februarie 2018.

 

”Pentru a fi securizată reușită la examen, s-au derulat deja “etapele preliminare”. Astfel, după “ajustarea” fișei postului pe profilul candidatului (vechime, studii, etc.), s-a trecut la “alcătuirea” bibliografiei. Cât mai sumară cu putință pentru a nu stresa cumva “catindatul”!” spune Diaconu.

Potrivit fișei postului de director general adjunct (vezi facsimil 1), afirmă Diaconu, acesta are în subordine structurile de reglementări vamale, de autorizare operatori produse accizabile precum și coordonarea colectării veniturilor cuvenite bugetului UE. ”S-ar înțelege firesc și de către un neofit în materie că orice candidat pe această funcție trebuie să dovedească cunoștințe extrem de solide cel puțin în aceste domenii. De aceea, până și la angajarea oricărui lucrător vamal se cere că acesta să cunoască în amănunt reglementările legale specifice de aplicat. (vezi spre exemplu anexa 2 de aici https://static.anaf.ro/static/10/Timisoara/Timis/34771.pdf.)   .

Dar…surpriză!!! Din bibliografia ajustată pentru favoritul Mutescu (vezi facsimil 2) lipsesc tocmai regulamentele europene aplicabile domeniilor specifice coordonate (Reg CE 2446 și 2447/2015 privind normele de aplicare a codului vamal comunitar, Reg CE 608 și 609/2014 privind resursele proprii tradiționale/veniturile cuvenite UE) cât și HG nr.1/2016 partea aferentă accizelor. Adică tocmai baza legislativă specifică domeniilor ce urmează a fi coordonate de favoritul Mutescu!!! Gurile rele vorbesc că bibliografia obligatorie de concurs ar fi fost făcută chiar de către acesta!

Și pentru a nu avea nici o emoție, mai ales la proba orală, în comisia de concurs (alcătuită în mare secret) sunt incluse persoane din ANAF, altfel buni profesioniști în domeniile în care activează, care nu au habar de legislația specifică acestui post scos la concurs (vezi facsimil 3)

Aceleași guri rele spun că deja sunt pregătite întrebări încuietoare pentru contracandidațîi lui Mutescu, oameni altfel mult mai bine pregătiți profesional, dar văduviți de “aprobarea” sindicalistului șef! Așadar avem deja un câștigător al concursurilor trucate. Pariază cineva cu mine contrariul?” mai declară Diaconu.

 

Conform ”Dosar de Politician”, Marcel Mutescu este fost consilierul fostului vicepreședinte al Vămii, Dorel Fronea, și este protejatul liderului de sindicat Vasile Marica și al fostului șef al resurselor umane din ANAF, Gheorghe Stanbelu.

 

Gelu Diaconu adaugă și un PS la mesajul său:  ”Pentru o altă activistă sindicală, o anume Manea îi este dedicat un același scenariu de concurs. Madama “coordonează” domeniul extrem de sensibil al prețurilor de transfer. Că și cum asta nu ar fi de ajuns, aceeași Manea forțează zilele acestea promovarea fiului sau în conducerea biroului vamal Otopeni. Este vorba despre un analfabet sadea, o beizadea tolănită deja într-un BMW ultimul răcnet, după ce a fost angajat de vreun an în sistemul vamal după un concurs la fel de trucat că și cel dedicat mamei sale.”