Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor a început construcţia Greenfield Plaza, cel mai mare centru comunitar dintr-un ansamblu rezidenţial

0

„Impact Developer & Contractor a început lucrările de construire la a patra fază de dezvoltare a ansamblului rezidenţial Greenfield Băneasa. Aceasta va cuprinde primul proiect comercial al Impact, Greenfield Plaza, cu 7.258 mp de spaţii pentru comerţ şi servicii şi 1.184 mp spaţii de birouri. Întreg proiectul are o valoare de 12 milioane de euro şi va fi construit cu RCTI Company SRL cu care Impact a semnat un contract în valoare de 7,5 milioane euro”, informează dezvoltatorul.

Greenfield Plaza, dezvoltat pe o suprafaţă de 21.496 mp, include două clădiri cu regim de înălţime S+P+1E şi P +2E+E.th., peste 200 locuri de parcare şi va fi finalizat în a doua jumătate a anului 2021. Întreg proiectul cuprinde: un strip mall, un spaţiu de wellness dotat cu sală de sport, SPA-uri, teren de tenis, bazin semiolimpic şi piscină interioară şi exterioară şi o clădire proprie de birouri.

În cadrul centrului comercial vor fi disponibile spre închiriere, spaţii care cumulează 6.730 mp. Obiectivul este de a pune la dispoziţia publicului un supermarket Mega Image, farmacie, restaurant, pub, brutărie, curăţătorie, coafor, salon de cosmetică, loc de joacă, schimb valutar, bancă, agenţie de turism.

Investiţia totală a companiei se ridică la 12 milioane euro.

Zona de fitness şi SPA va include: sală de fitness, o piscină interioară şi una exterioară, cu terasă şi loc pentru plajă, piscină pentru copii, bazin semi-olimpic, sală de hidromasaj, sală de masaj, terenuri squash, bar, sală de spinning şi teren de tenis, cu gazon. Cele trei piscine vor beneficia de apă încălzită cu soluţii regenerabile.

„Toate funcţiunile din centrul comunitar Greenfield se adresează atât rezidenţilor, cât şi publicului larg şi va deveni punct de atracţie pentru shopping, relaxare şi agrement”, arată dezvoltatorul.

Tot în cadrul centrului comunitar Greenfield figurează cele două instituţii de învăţământ de stat, dezvoltate într-un parteneriat public privat cu municipalitatea Sectorului 1, cu o capacitate considerabilă: 780 de copii în ciclul gimnazial şi 150 de copii la grădiniţă. Terenul de 9.620 mp, pe care vor începe lucrările de construire şi proiectul de arhitectură, în valoare de 1,75 milioane euro au fost deja donate municipalităţii, iar Primăria Sectorului 1 va începe lucrările de construire până la finalul anului 2020, termenul de punere în funcţiune urmând a fi comunicat de către Primărie. 

Construcţiile nou dezvoltate vor folosi soluţii de proiectare şi construire moderne, care permit eficientizarea costurilor şi obţinerea unei performanţe energetice ridicate.

“Noua fază de dezvoltare din Greenfield vine cu provocarea integrării produsului imobiliar comercial cu cel rezidenţial într-un proiect unicat, care va stabili noile repere în materie de locuire şi wellbeing. Ambiţia noastră este să dezvoltăm un mini-oraş, planificat în mod responsabil şi sustenabil, care să integreze toate funcţionalităţile necesare unei comunităţi tinere: spaţii de locuit, de şcolarizare pentru copii, de lucru, de relaxare şi entertainment, spaţii comerciale şi de servicii”, a declarat Sorin Apostol, CEO Impact Developer & Contractor.       

Ansamblul rezidenţial Greenfield din Băneasa este dezvoltat pe o suprafaţă de 60 de hectare de teren, alături de 900 de hectare de pădure. Primele 3 faze cu peste 2.500 de apartamente au fost livrate până în 2019, iar fazele 4 şi 5 urmează să fie dezvoltate până la finalul anului 2028, cartierul urmând să totalizeze peste 7.000 de locuinţe la încheierea lucrărilor. În prezent, în Greenfield locuiesc peste 6.000 de rezidenţi.

Cu o experienţă de 29 de ani pe piaţă, Impact Developer & Contractor SA este singurul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucureşti. De-a lungul activităţii sale, societatea a dezvoltat 16 ansambluri rezidenţiale în Bucureşti şi în ţară, însumând peste 450.000 de mp construiţi şi peste 4.000 de unităţi livrate. Printre proiectele de referinţă ale dezvoltatorului se numără Greenfield Băneasa şi Luxuria Residence. Anul acesta, Impact a demarat construcţia unui proiect rezidenţial premium în Constanţa, Boreal Plus, care va include 18 vile şi 673 de apartamente, cu facilităţi care vor face diferenţa.