Diana Șoșoacă REVINE: Eu mă plimb prin Romania în general noaptea. OAMENII mă cheamă!

Senatoarea Diana Şoşoacă a afirmat joi, la România TV, că restricţiile impuse de autorităţi sunt neconstituţionale, astfel încât ea nu a completat niciodată o declaraţie pe propria răspundere, chiar dacă circulă foarte mult noaptea.

„Eu ma plimb prin Romania in general noaptea, si nu ca sa ma uit pe cer, ci pentru ca ma cheama oamenii, ma duc sa negociez cu primariile, sa restabilesc lucruri, pentru ca sunt singurul senator care face ceva pentru oameni in tara asta. Noaptea se circula foarte bine, nu ma intereseaza nicio declaratie, nu am completat niciodata si nici nu o sa completez. Va spun ca avocat ca singura entitate care poate restrange drepturi si libertati este Parlamentul, nu Guvernul. Avand in vedere ca nu exista niciun studiu, nu se poate asa ceva. Exista instante care deja au anulat ordine, exista si localitati unde nici masca nu se poarta si foarte bine fac oamenii si nu exista nicio rata de infectare. Aceste cifre sunt facute din pix de catre cei care fac masti si teste PCR si pentru ca tratamentul unui internat Covid costa 50.000 de lei. Restrictiile de circulatie nu se pot lua asa.”, a spus Diana Şoşoacă la România TV.

Diana Şoşoacă mai susţine că faptul că guvernul a început să cedeze în privinţa anumitor restricţii şi protocoale se datorează presiunii pe care ea a exercitat-o.

„Daca vreti sa fim sinceri, toate aceste normalizari ale situatiei mi se datoreaza in primul rand mie. Eu am aratat la Buzau sacii in care se pun mortii nostri. Degeaba spune Vlad Voiculescu ca nu stia, numai eu am facut de anul trecut nenumarate sesizari, s-a ajuns si la cazul Corneliei Catanga. Cum sa nu stie, pai politia se ducea sa vada daca cosciugele sunt inchise pentru ca asa avea ea chef?

Le multumesc si politistilor, si preotilor, si primarilor, care nu au permis aceasta profanare a mortilor. Ieri am mentionat toate aceste aspecte si am adresat 11 intrebari si am intrebat cine raspunde de acesti peste 25.000 de morti profanati. Si cine despagubeste si cum, in plan material, dar mai ales moral, aceste familii? Iei corpul neinsufletit al doamnei Catanga si il pui in doi saci si il duci direct la groapa?

Cum sa faci acest lucru? Recomand celor 25.000 de familii sa faca plangeri penale pentru profanarea decedatilor si actiuni in civil pentru despagubiri. Eu de ceva timp incerc sa negociez cu cati parlamentari pot, insa suntem prea putini pentru a adopta, un proiect de lege pentru despagubirea acestor familii. De la guvernare sunt putini dispusi sa asculte, dar din opozitie sunt toti de acord, nu am nimic de comentat de parlamentarii AUR si PSD. Eu am cerut sa mi se comunice ordinul si studiile stiintifice care au stat la baza acestor ordine, pentru ca ei isi paseaza responsabilitatea de la Ministerul Sanatatii la Ministerul de Interne. Cand voi obtine aceste acte le voi face publice.”, a adăugat Diana Şoşoacă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed