x


  • EUR
    4.8743
    USD
    4.0259
string(7) "politic"

DIFERENȚA dintre PNL și PSD. Cum îl apără Klaus Iohannis pe Ludovic Orban

Klaus Iohannis a vorbit despre diferența dintre Guvernul PNL și cel al PSD.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.11.2020, 19:06

Klaus Iohannis a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, de ce la cinci ani de la tragedia din clubul Colectiv, încă trebuie trimişi în afara ţării pacienţii cu arsuri, deşi în acest interval au fost şi două guverne girate de preşedinte.

Șeful statului consideră că este nevoie de ”o majoritate solidă în Parlament” pentru a putea avea loc o serie de reforme profunde.

“Acest guvern este interimar, pe o perioadă scurtă, până la alegeri. Nu cred că se aştepta cineva să facă reforme profunde. Este nevoie de o majoritate solidă în Parlament.

Noi am avut guverne pesediste care au avut şi o majoritate parlamentară care nu le-a folosit la nimic decat la a risipi banul public. Acum speranţa este că după alegeri să se ccntureze o majoritate parlamentară în jurul PNL“, a declarat Iohannis.

Totodată, întrebat dacă în urma tragediei din Piatra Neamț Guvernul Ludovic Orban ar trebui să demisioneze așa cum a demisionat Guvernul Victor Ponta dupa tragedia de la ‘Colectiv’, Iohannis susține că actualul Executiv nu are motive să își dea demisia.

”Nu. Guvernul Orban nu trebuie sa plece acasa. In primul rand ca este in functie de nici un an de zile si a gestionat aceasta criza imensa. Doi: sistemul de sanatate a fost adus in aceasta stare de guvernele PSD-iste anterioare. Deci nu consider ca Guvernul Orban trebuie sa plece acasa. Dimpotriva, Guvernul Orban si-a asumat guvernarea intr-o perioada cand toti ceilalti au preferat sa stea deoparte si sa comenteze. Tragegia de la Piatra Neamt ne arata inca o data felul in care PSD a tratat sistemul de sanatate a dus aproape la falimentul acestui sistem. Dupa alegeri, cu o noua majoritate, trebuie intregul sistem reformat.