Din ce se face blatul clasic de pizza. Rețeta bucătarilor italieni

0

Din ce se face blatul clasic de pizza. Rețeta bucătarilor italieni. Dacă blatul de pizza nu ne atrage atenție, atunci sunt șanse mari ca nici compoziția preparatului să nu ne încânte prea mult.

Rețeta pentru blatul clasic de pizza esta una simplă, însă are la bază câteva reguli simple, astfel încât rezultatul final să fie unul perfect.

Ingredientele pentru blatul clasic de pizza sunt următoarele:

Din ce se face blatul clasic de pizza. Rețeta bucătarilor italieni

  • 300 g făină
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură zahăr
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 praf de sare

Din ce se face blatul clasic de pizza. Rețeta bucătarilor italieni

Odată ce vei prepara acest blat, nu vei mai merge niciodată la magazin pentru unul semipreparat. E gata în doar câteva minute și pașii sunt foarte simpli.

Prima oară amestecă făina și sarea cu uleiul şi zahărul, iar mai apoi diluează drojdia uscată cu puţină apă caldă şi pune-o peste făină.

Întreaga compoziție se frământă foarte bine până în momentul în care aluatul este unul omogen. Acela est momentul în care se presară puțină făină deasupra aluatului de pizza şi se lasă la crescut într-un vas acoperit cu un prosop de bucătărie curat.

În momentul în care blatul clasic de pizza a crescut, acesta va fi întins cu sucitorul. Se taie după preferințe, iar dacă vrei să te apuci deja de pizza, atunci pune și ingredientele preferate peste el, apoi adaugă-l la cuptor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.