Dîncu a avut discuția lămuritoare cu premierul Ciucă. Ce a anunțat Guvernul după întâlnire

​​La patru zile de când premierul Ciucă a anunțat că îl așteaptă pentru explicații, Vasile Dîncu a ajuns luni dimineață la Guvern unde are o discuție cu șeful executivului pe tema declarațiilor referitoare la negocierile cu Rusia.

Premierul Nicolae Ciucă poartă discuţii, luni, la Palatul Victoria, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu, potrivit unei informări a Guvernului.

UPDATE Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a discutat, la Palatul Victoria, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Temele abordate au vizat reuniunea miniștrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles și calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental, a anunțat Guvernul la finalul întâlnirii.

Surse din Coaliție au declarat săptămâna trecută pentru HotNews că premierul ar urma să-i ceară demisia lui Dîncu.

Ministrul Apărării s-a declarat joi contrariat de cum au evoluat lucrurile după declarația sa privind negocierile cu Rusia pentru pace în Ucraina. El spune că nimeni nu i-a cerut demisia până acum și dă vina pe USR pentru „montura care s-a făcut la București”.

Ministrul român al Apărării a declarat într-o intervenție avută la postul Prima TV că „războiul din Ucraina va mai continua și că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”.

„Sigur, e vorba de o negociere complexă (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită, să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a mai spus acesta.

Declarațiile ministrului Apărării, Vasile Dîncu, au fost taxate, pe rând, de președintele Klaus Iohannis, liderul PSD, Marcel Ciolacu, și de premierul Nicolae Ciucă.

„În acest război Rusia atacă Ucraina. Ucrainenii plătesc prețul de sânge în acest război și trebuie să acceptăm ideea cu toții că doar Ucraina va decide când, și cum, și ce negociază. Această poziție este poziția noastră oficială, este poziția oficială a Uniunii Europene și probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei ca să afle aceste poziții”, a declarat marți Iohannis.

Vasile Dîncu, „ca părere personală, colegială, categoric da, a greșit”, a spus miercuri Marcel Ciolacu, susținând că atunci când ești ministru al Apărării într-o țară aflată într-o zonă de conflict nu poți avea „păreri personale, crezuri”.

Mai mult el a insistat că Dîncu nu s-a consultat nici cu președintele Iohannis, nici cu premierul Ciucă înainte de a face declarații privind negocierile cu Rusia.

„Îl aștept pe dl ministru să revină în țară de la ministeriala NATO. Trebuie să avem o discuție cât se poate de deschisă față de opinia dumnealui. Nu este opinia Guvernului și atunci va trebui să tranșăm foarte clar acest aspect”, a declarat joi Nicolae Ciucă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed