Diplomat: Rusia va trebui să-şi mărească arsenalul de rachete

Un diplomat rus a făcut anunțul! Rusia va trebui să-şi mărească arsenalul de rachete pentru a descuraja Occidentul, în contextul în care Moscova este acum în confruntare deschisă cu SUA şi aliaţii lor, a declarat, luni, un diplomat rus, relatează Reuters.

Invazia lui Vladimir Putin din 2022 din Ucraina a dus la cea mai mare deteriorare a relaţiilor dintre Rusia şi Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962, potrivit unor diplomaţi ruşi şi americani.

Rusia şi-a intensificat producţia de armament şi SUA estimează că va fabrica în acest an mai multă artilerie decât toate cele 32 de state membre ale NATO împreună.

„Suntem acum într-un stadiu de confruntare deschisă care, sper eu, nu va duce la un conflict armat direct”, a declarat trimisul diplomatic Grigori Maşkov pentru agenţia rusă RIA.

În consecinţă, a spus Maşkov, va fi necesar să fie făcuţi „noi paşi pentru a întări capacitatea de apărare a ţării, inclusiv mărirea arsenalului de rachete, pentru a descuraja orice potenţial duşman să testeze puterea Rusiei”.

Grigori Maşkov a spus că Rusia face deja mult în domeniu dar că este necesar să se facă şi mai mult, având în vedere ameninţarea în creştere din Occident şi progresele tehnologice în majoritatea tipurilor de rachete, de la tactice la intercontinentale.

Potrivit Institutului internaţional de cercetare pentru pace de la Stockholm, Rusia intenţionează să cheltuiască 7,1% din PIB pentru dotarea armatei, respectiv peste o treime din cheltuielile guvernamentale din 2024.

Într-un comunicat publicat luni pe Telegram, Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că președintele rus Vladimir Putin a dispus organizarea „în viitorul apropiat” a unui exercițiu cu „arme nucleare nestrategice”.

Pentru a justifica exercițiul, ministerul condus de Serghei Șoigu, un aliat de lungă durată al lui Vladimir Putin, evocă „declarații provocatoare și amenințări” din partea „anumitor responsabili occidentali”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed