Se deschide o nouă fabrică de componente auto în România

Se deschide o nouă fabrică. Producătorul turco-spaniol de componente auto Beyçelik Gestamp va deschide o nouă fabrică în Argeş, unde va oferi 200 de locuri de muncă, după o investiție de 45 milioane de euro, scrie economedia.ro.

„Investiția nouă de la Beyçelik Gestamp, din Dârmănești, este de peste 45 milioane de euro, și înseamnă o hală nouă de producție complet robotizată. În februarie când este programată să înceapă producția, se vor adăuga încă 200 de noi locuri de muncă, celor peste 1.000 existente astăzi. Procesele noi de producție vor spori competitivitatea companiei care astăzi livrează pentru Dacia și Ford Otosan”, a transmis recent ministrul Economiei Ștefan Radu Oprea.

Lucrările la unitatea de 22.000 de metri pătrați sunt aproape de finalizare, conform ministrului.

Aproximativ 200 de persoane se vor putea angaja în acest sediu. În momentul de față, fabrica deja existentă funcționează cu 800 de angajați.

Furnizorul spaniol de componente auto Gestamp a intrat pe piața din România în anul 2017, prin preluarea controlului indirect asupra fabricii MPO România de lângă Pitești, care livrează matrițe de presaj și ansamble pentru Dacia, Johnson Control și alte companii auto. Compania este controlată de Beycelik Gestamp Otomotiv Sanayi, din Turcia. În anul 2022, conform datelor de la Ministerul Finanțelor, fabrica din Dârmănești a avut o cifră de afaceri netă de 408 milioane lei și un profit net de 8,1 milioane lei.

Furnizorul spaniol de componente auto Gestamp a intrat pe piața din România în anul 2017, prin preluarea controlului indirect asupra fabricii MPO România de lângă Pitești, care livrează matrițe de presaj și ansamble pentru Dacia, Johnson Control și alte companii auto. Compania este controlată de Beycelik Gestamp Otomotiv Sanayi, din Turcia, avea în 2021 o cifră de afaceri de 281 milioane lei, profit net de 14 milioane lei și 308 angajați. Adevărul scria la finalul anului trecut că grupul spaniol Gestamp, ce deține 107 fabrici în lume, va construi o nouă fabrică în România, vizavi de actuala fabrică pe care o are în comuna argeșeană Dârmănești, la 20 de kilometri de Pitești. Viitoarea fabrică de la Dârmănești, unde vor fi angajați 630 de oameni, va produce repere electrice pentru Dacia și Ford. Gestamp a cumpărat deja un teren de 5,5 hectare. Construcția fabricii începe în primăvara anului viitor, iar fabrica va fi funcțională din toamna lui 2023.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed