Directorul Siemens crede ca grupul va primi o amenda semnificativa de la SEC

0

 

Grupul german Siemens AG se aşteaptă o amendă importantă din partea arbitrului american pentru piaţa de capital, U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) din cauza unor dovezi de corupţie în cadrul companiei, a spus, vineri, preşedintele Gerhard Cromme, citat de Reuters.

Compania nu a economisit pentru aşa ceva şi, în cel mai rău caz, ar putea primi sancţiuni şi din partea SUA, inclusiv interdicţia de a mai face oferte pentru anumite contracte, a spus Cromme, într-un interviu pentru Sueddeutsche Zeitung, care va fi publicat sâmbătă.

"Facem tot ce putem pentru a evita sancţiunile", a spus acesta, adâugând că Siemens va arăta, printr-un comportament riguros, că nu va mai tolera înţelegerile ascunse.

Cromme a refuzat să speculeze referitor la suma la care se va ridica amenda, însă a spus revistei germane Der Spiegel că relatările despre amenzi de până la cinci miliarde de euro sunt "pure speculaţii".

Preşedintele Siemens a mai spus că sancţiunile "sunt un scenariu incert". Acţiunile Siemens s-au depreciat cu 1,4%, până la 95,25 euro.

Grupul Siemens, a cărei reputaţie a fost afectată de acuzaţiile de corupţie, l-a numit, săptămâna trecută pe Peter Loescher, fost număr doi în conducerea grupului farmaceutic Merck, în funcţia de director executiv. Acestuia i s-a cerut să dezvăluie adevărul despre suspiciunile de corupţie.

Conglomeratul, care produce de la trenuri la becuri, a fost afectat de sandalul care i-a obligat pe preşedintele şi pe directorul grupului să părăsească funcţiile, deşi niciunul dintre aceştia nu a fost incriminat de dovezi, scrie Reuters.

Siemens se confruntă cu patru acuzaţii diferite, pentru dare de mită organizată. Un tribunal german a condamnat deja doi foşti directori ai Siemens la jumătatea acestei luni.

În interviul pentru Sueddeutsche Zeitung, Cromme a respins speculaţiile că Siemens ar putea fi divizat din cauza scandalului, însă a spus că ar putea să renunţe la anumite afaceri. "Conducerea este de acord referitor la ceea ce înseamnă activitate de bază şi că există activităţi marginale, care nu trebuie neapărat să aparţină conglomeratului pe termen lung", a mai spus preşedintele.