x


 • EUR
  4.6559
  USD
  3.9517
 • 21° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  6 km/h
  Umiditate

  48%
  Presiune

  33898 hPa
string(7) "politic"

Discuţiile PSD-ALDE s-au încheiat. Cine ar putea prelua portofoliile de la Dezvoltare, Transporturi şi Fonduri Europene

Liderii PSD s-au reunit vineri, la ora 13.00, într-o nouă şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, după ce joi seara, după aproape şapte ore, social democraţii nu au mai dat vot pentru susţinerea faţă de cei trei miniştri care au anunţat că sunt dispuşi să demisioneze. Rovana Plumb (ministrul delegat pentru fonduri europene), Sevil Shhaideh (viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale) şi Răzvan Cuc (ministrul Transporturilor) au anunţat că vor demisiona din Guvern. De asemenea, astăzi are loc şi o discuţie în Coaliţie, pentru a lămuri situaţia lui Viorel Ilie, ministrul susţinut de ALDE, căruia premierul îi vrea demisia.

Author: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 13.10.2017, 13:30 | Actualizat: 13.10.2017, 13:30

Social democraţii decid vineri, la ora 13.00, cine sunt înlocuitorii miniştrilor demisionari de la Dezvoltare, Transporturi şi Fonduri Europene, potrivit unor surse politice, vicepremierul Marcel Ciolacu urmând să preia atribuţiile lui Sevil Shhaideh.

 

Potrivit surselor politice, deputatul Gabriel Vlase, cel care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, ar urma să fie propus ministru al Transporturilor.

 

Totodată, postul de ministru al Fondurilor Europene ar urma să fie ocupat de Marius Nica. Acesta a mai deţinut funcţia de ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Ponta.

 

La Ministerul Dezvoltării, atribuţiile de ministru vor fi preluate de vicepremierul Marcel Ciolacu.

 

UPDATE 12.40 Discuţiile PSD-ALDE s-au încheiat. ALDE nu renunţă la Viorel Ilie-surse

 

ALDE nu renunţă la susţinerea lui Viorel Ilie, ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, spun surse politice. Acelaşi lucru a fost transmis şi liderilor PSD care au participat vineri dimineaţa la şedinţa de coaliţie.

 

Discuţiile PSD-ALDE au avut loc vineri, la ora 10.00, după ce miniştrii PSD, cu portofolii la Dezvoltare, Transporturi şi Fonduri Europene au decis să îşi dea demisia. Acelaşi lucru era aşteptat de către premier şi din partea lui Viorel Ilie (ALDE), dar partidul nu a renunţat la susţinerea sa.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, joi, că partidul nu poate fi de acord cu o eventuală demisie a lui Viorel Ilie din Guvern întrucât acesta a primit deja sprijinul politic al ALDE, iar Senatului a respins cererea DNA care viza urmărirea sa penală.

 

”Nu putem fi de acord cu vreo propunere de demisie a lui Viorel Ilie pentru că i-am acordat sprijinul politic”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, la finalul şedinţei conducerii ALDE, referindu-se la decizia adoptată în urmă cu două săptămâni privind susţinerea în continuare a ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, în pofida dosarului deschis de către DNA.