AcasăPoliticDispar păcănelele de la parterul blocurilor? Mingea în terenul Parlamentului

Dispar păcănelele de la parterul blocurilor? Mingea în terenul Parlamentului

USR a depus marți un proiect legislativ inițiat de deputatul Tudor Pop pentru ca sălile de jocuri de noroc să nu poată funcționa în localitățile cu mai puțin de 5.000 de locuitori, iar în localitățile mai mari să fie interzise în clădiri rezidențiale sau la mai puțin de 300 de metri de o altă sală de jocuri de noroc, potrivit unui comunicat al partidului.

Proiectul USR completează OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc în sensul introducerii unor noi criterii pentru obținerea autorizației de exploatare a jocurilor de noroc.

Concret, sălile de jocuri să nu-și poată desfășura activitatea în clădiri rezidențiale sau clădiri cu destinație mixtă – practic, la parterul blocurilor – și nici în spații care se află la mai puțin de 300 de metri de o altă sală de jocuri de noroc.

Totodată, pentru a diminua prezența sălilor de jocuri în mediul rural, proiectul prevede interdicția ca acestea să funcționeze în localități cu o populație mai mică de 5.000 de locuitori.

Potrivit USR, în Austria, spre exemplu, operatorii de la nivelul tuturor landurilor trebuie să respecte, în vederea obținerii autorizației de funcționare, un raport maxim de un aparat de jocuri de noroc la 1.200 de locuitori. În Cehia, în orașe precum Praga, Brno și Ostrava au fost interzise complet jocurile de noroc. În Germania, în landul Baden-Württemberg, sălile de jocuri trebuie să fie plasate la cel puțin 500 de metri una de alta. În Letonia, sunt interzise jocurile de noroc în clădirile rezidențiale, iar în Spania sălile de jocuri de noroc nu pot fi amplasate în zonele vulnerabile.

Proiectul USR vine după ce PNL și-a dinamitat propriul proiect de lege care prevedea interdicția totală a reclamei la jocuri de noroc. Proiectul în formă radicală fusese depus de deputatul PNL Adrian Cozma, dar Alina Gorghiu l-a modificat substanțial printr-o serie de amendamente susținute ulterior de PSD și PNL.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.