Divorțul, mai scump în 2024

0

Divorțul e mai scump în 2024. A fost aprobat Ordinul nr. 177/C/2024 de către ministrul Justiție, Alina Gorghiu. Acest ordin stabilește tarifele pentru serviciile prestate de notarii publici.

În acest an, o cerere de divorț costă 750 de lei. Acesta este tariful în contextul în care nu sunt implicați copii minori. Dacă aceștia există, cererea de divorț costă de la 1.200 de lei. La aceste sume se va aplica o taxă pe valoare adăugată de 19%.

Conform evz.ro, pentru autentificarea unui act constitutiv al persoanei juridice, când aportul este în bani, nu depășește valoarea minimă admisă de lege și nu este în natură de bunuri mobile sau imobile trebuie să se plătească 300 de lei. Pentru autentificarea unui act constitutiv al unei asociații sau fundații trebuie să se achite o taxă de 150 de lei. De asemenea, pentru autentificarea unui testament în anul curent se va plăti 130 de lei.

Mai există un tarif de 100 de lei, în cazul autentificării procurilor, pentru anumite operațiuni. Și suma de 8 lei se aplică pentru încasarea pensiilor, a alocațiilor sau a altor drepturi din legi speciale.

Pentru legalizarea semnăturii părților pe înscrisuri, costurile pornesc de la 250 de lei. Pe lângă această sumă, se adaugă și costul pentru legalizarea copiilor pentru a obține certificatele de naștere ale ambilor soți, dar și certificatul de căsătorie.

Dacă separarea nu se realizează pe cale amiabilă, atunci la tariful cererii de divorț se mai adaugă și sumele pentru implicarea avocaților, dar și pentru demararea altor procese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.