x


  • EUR
    4.8715
    USD
    4.0088
string(16) "instant-articles"

DNA rămâne fără şef interimar. Anca Jurma anunţă că nu mai doreşte să continue la șefia instituției

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că Anca Jurma a anunţat, prin intermediul unei scrisori transmise Secţiei pentru procurori a CSM, că nu mai vrea să continue mandatul interimar la conducerea DNA.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 07.01.2019, 15:21

„În timpul şedinţei, în timpul deliberărilor, la secţie s-a primit o declaraţie din partea doamnei Jurma prin care renunţă la consimţământul prealabil acordat. În cazul acesta, Secţia nu avea cum decât să ia act de voinţa dânsei, de retragere a acordului şi vom vedea ce va decide Secţia la o şedinţă ulterioară”, a declarat Tudorel Toader.

 

Secţia pentru procurori a CSM trebuia să dezbată luni propunerea de prelungire a delegării Ancăi Jurma la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

 

Întrebat dacă asta înseamnă că urmează o altă persoană la conducerea interimară a DNA, Toader a răspuns: „Altă soluţie nu ai. Sigur, altă propunere, sigur, şi CSM, Secţia pentru procurori se va întâlni joia viitoare şi probabil se va decide”.

 

„Acordul de voinţă este o chestiune strict personală. Dânsa cred că este cea mai în măsură să spună în condiţii şi-a exprimat acordul şi în ce condiţii şi l-a retras. Personal, nu pot să mă substitui domniei sale în a da explicaţii. Am convingerea că Secţia pentru procurori va identifica cel puţin provizoriu un procuror care să-şi asume responsabilităţile respective, care să respecte dorinţa cuiva de a nu continua în această funcţie”, a explicat ministrul Justiției.