AcasăEconomieDoar 2% dintre români iau masa la restaurant, săptămânal

Doar 2% dintre români iau masa la restaurant, săptămânal

Referitor la posibilitatea includerii bacşişului chelnerilor în nota de plata, 43% au declarat ca nu ar fi de acord.

 

Din totalul participantilor la sondaj, 60% declară ca nu obisnuiesc sa ia niciodata masa la restaurant, iar 26% afirma ca iau masa de câteva ori pe an în restaurante. Cei care au acest obicei doar o data pe luna reprezinta 5%, fata de cei care se duc la restaurant pentru a lua masa de 2-3 ori pe luna, si care reprezinta 6%. 2% dintre repondenti au declarat ca iau masa la restaurant o data pe saptamâna sau mai des. Cei care au bifat la rubrica nu stiu/nu raspund reprezinta 1% din totalul participantilor la sondaj.

 

Cei care iau masa la restaurant cel putin o data pe luna sau mai des reprezinta 13% din totalul repondentilor. Acestora li s-a adresat întrebarea daca sunt de acord ca bacsisul chelnerilor sa fie introdus în nota de plata. 34% au declarat ca sunt de acord cu aceasta posibilitate, în timp ce 43% au spus ca nu accepta aceasta alternativa, iar 23% au bifat în dreptul rubricii nu stiu/ nu raspund.

 

Sondajul IRSS a fost realizat telefonic în perioada 12-15 noiembrie 2012 pe un esantion de 1054 de persoane peste 18 ani, cu o marja de eroare de ą3,0%.

Ultimele Articole