AcasăEconomieDoar 4% dintre români folosesc internet banking-ul

Doar 4% dintre români folosesc internet banking-ul

 “În ciuda numărului de conexiuni la internet în creştere, serviciile de internet banking sunt folosite doar de 4% din populaţia României. În Bulgaria, acest indicator se situează la 3%, în timp ce în Ungaria ajunge la 24%, iar în Polonia la 27%. În ţările nordice, cum ar fi Norvegia, indicatorul ajunge la 85% “, a spus Creţu.

 

În România, 47% din populaţie are acces la Internet. Deşi a crescut de la an la an, indicatorul rămâne sub cel din Ungaria – 65% sau Polonia – 67%.

 

“Dacă 4% din români folosec serviciile de internet banking, imaginaţi-vă cât de puţini oameni folosesc sau vor să folosească tranzacţiile efectuate de pe dispozitive mobile, în condiţiile în care avem o rată a penetrării telefoniei mobile de circa 130%. Ei însă preferă să meargă la sucursalele băncilor pentru a efectua tranzacţii, care constau în principal în scoaterea banilor de pe card”, a spus reprezentantul PwC România.

 

Telefoanele mobile inteligente (smartphone-urile) au o penetrare de 14% în totalul terminalelor, cu două puncte procentuale sub media din Europa Centrală şi de Est şi cu opt puncte procentuale sub media globală.

 

Potrivit datelor prezentate de Creţu, piaţa locală a comerţului electronic (e-commerce market) va atinge 647 milioane de euro, de la 527 milioane de euro în 2011, şi va creşte anual, în medie, cu 17% până în 2016, la 1,14 miliarde de euro.

Ultimele Articole