Doctor Hardy F. Schloer: „Sfârsitul lumii e în cinci, șase ani”

„După cum știm cu toții, planeta noastră are aproximativ 4,6 miliarde de ani. Să împărțim asta în 46 de ani pentru un exercițiu comparativ. Prin această comparație, umanitatea există de mai puțin de 38 de minute, iar epoca industrializării a început cu aproximativ trei secunde în urmă. În aceste trei foarte scurte secunde, umanitatea a declanșat cu succes o a șasea extincție în masă a vieții, inclusiv a speciei noastre”, așa și-a început ieri discursul, la World Trade Center, într-o conferință dedicată IA, Doctor Hardy F. Schloer, inventatorul iCloud și unul dintre cei mai mari specialiști în inteligență artificială din lume.

Acesta a transmis că sfârșitul este foarte aproape, în cinci, șase ani. A precizat că se va întâmpla așa în condițiile în care aplicațiile uluitoare ale inteligenței artificiale, dacă scapă de sub control, accelerează exponențial întreg procesul și, implicit, venirea apocalipsei. Conferința sa a zguduit literalmente o asistență alcătuită din personalități de marcă din domeniu sau care au legături cu acest domeniu.

Între aceste personalități s-a distins Dan Shomon, care a ocupat poziții cheie în administrația Statelor Unite, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, Petre Roman, președintele UMEF Geneva, Marius Opran, reprezentantul Agenției Spațiale Române, Gheorghe Ștefan, membru corespondent al Academiei Române, eseistul Sorin Antohi și mulți alții.

La fel cum inteligența artificială scăpată de sub control poate accelera procesul de extincție al omenirii, aceeași inteligență artificială ar putea și să frâneze acest proces extrem de periculos pentru omenire. Cu singura condiție ca savanților din lumea întreagă și mai ales decidenților politici să le vină mintea la cap.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed