Dominic Fritz ajunge la rădăcină. Noul primar al Timișoarei anunță mari schimbări

Acesta a anunțat că în ultimele zile s-a preocupat de câteva domenii importante pentru oraş, fară să ofere însă prea multe detalii, acestea urmând să fie dezvăluite săptămână viitoare. Fritz a adăugat că va schimba unele lucruri de la ”rădăcină” şi că va dezamăgi în câteva privinţe, deoarece va lua decizii dure, potrivit news.ro.

De asemenea, noul primar al Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat că vă avea un Consiliu Consultativ format din specialişti cu care se vă sfătui în legătură cu problemele oraşului şi că, odată învestit în funcţie, prioritară este combaterea pandemiei de coronavirus pentru care are în vedere o serie de măsuri care să le completeze pe cele luate de Guvernul României, fară a menţionă care vor fi acestea.

Dominic Fritz a mai a dezvăluit că joi a fost în vizită la Primăria Reşiţa, unde s-a întâlnit cu primarul Ioan Popa, de la care spune că are de învăţat.

”Am fost la Reşiţa, unde este un primar ales pentru un al doilea mandat, cu largă majoritate, care a restructurat aparatul administrativ, şi ne-am uitat la niste proiecte frumoase, eu vreau să învăţ de la cei care au trecut deja printr-un proces de reformă, iar Primăria Timişoara are nevoie de asta”, a precizat Dominic Fritz.

Primarul ales a mai adăugat că vineri USR Plus începe negocierile cu PNL pentru guvernarea locală şi a subliniat că vă impune recrutarea de directori doar pe bază de competente.

”Am nevoie de o majoritate, USR Plus a câştigat 40 la sută, avem doar 13 consilieri, şi mâine începem negocierile cu PNL, şi în Timişoara şi la nivel de judeţ, unde PNL a câştigat. Mâine (vineri, n.r.) vedem dacă facem un prim pas al colaborării. Nu vom începe să negociem funcţii pentru directori care să rămână sau să fie aduşi. Vom negocia principii, să recrutăm oameni pe bază de competenţă. Sunt curios daca găsim în PNL un partener. Nu e un secret că la Timişoara au pierdut pentru că în ultimii ani nu au respectat aceste principii, de administraţie onestă şi deschisă”, a precizat Dominic Fritz.

Primarul ales al Timişoarei susţine că este adeptul măsurilor dure şi că le vă aplica, chiar dacă acestea nu vor fi bine primite de unii dintre timişoreni.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed