x


  • EUR
    4.8743
    USD
    4.0259
string(7) "externe"

Donald Trump face bani în ziua în care Joe Biden devine președintele SUA

.

Autor: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 03.01.2021, 7:03

Un hotel al lui Donald Trump din Washington DC a majorat de peste cinci ori preţul camerelor pentru rezervările făcute în perioada în care Joe Biden va deveni oficial cel de-al 46-lea președinte al SUA.

Hotelul Trump International a afișat pe site-ul său tarifele crescute ale camerelor pentru sejururi care coincid cu ceremonia de învestire a preşedintelui ales Joe Biden.

Potrivit site-ului oficial al hotelului, este necesară o şedere de minim două nopţi pentru toţi oaspeţii care călătoresc în respectiva perioadă. Tarifele sunt crescute la 2.225 de dolari pe noapte între 19 și 20 ianuarie, față de 400 cât era costul unei camere în restul anului.

Nu este singurul hotel din zonă care crește prețurile în contextul acestui eveniment, scrie Politico.

Hotelul Hay-Adams, care este aproape de Casa Albă, a crescut tarifele până la 1.399 dolari pe noapte în perioada ceremoniei oficiale, acestea fiind mult mai mari decât cele obișnuite în restul anului. Aici, prețul mediu al unei camere este de 300 de dolari în mod normal.

Și hotelul St. Regis din centrul Washingtonului a crescut, de asemenea, tarifele. Acestea ajung la o medie de 1000 de dolari pe noapte pentru o cameră care, în mod obișnuit costă 400 de dolari.

Donald Trump nu şi-a recunoscut încă înfrângerea în alegerile prezidențiale, deşi victoria i-a fost atribuită oficial lui Biden la începutul lunii noiembrie. În schimb, Trump a declanşat o serie de atacuri în justiţie punând la îndoială validitatea rezultatelor alegerilor. Dintre zecile de procese intentate de Trump până acum, el nu a câştigat niciunul.

În acest moment nu este clar dacă Trump va participa la ceremonia de învestire a lui Biden.