Doru Stănculescu a murit! Marele folkist a fost membru fondator al Cenaclului Flacăra

Doru Stănculescu a murit! Autorul celebrelor meldii ”Fără petale” și ”Ai, hai” a fost găsit fără suflare astăzi dimineață, în locuința sa. Duminică seara a petrecut la aniversarea nepotului său.

Vestea că Doru Stănculescu nu mai e în viață a șocat întreaga lume muzicală, artistul, icon al folkului românesc, fiind plâns de colegii săi. Doru Stănculescu, fratele marii stele a muzicii ușoare Mihaela Mihai, a debutat în 1968 cu melodia ”Ion Crâșmaru”, pe versuri de Octavian Goga.  „Șambala”, „Ion Vodă Cumplitul”, „Ai, hai…”, ”Cântec între apele țării”, ”La groapa lui Laie!”, „Ecou de romanță”, „Fără petale” sunt melodii nepieritoare ale artistului intrate în istoria genului folk.

Magda Pălimariu s-a căsătorit în mare secret, chiar de ziua sa! ”Mă simt iubită și fericită”

Doru Stanculescu a murit! Marele folkist a fost membru fondator al Cenaclului Flacăra

Artistul a fost primul laureat al Cenaclului Flacara (cea mai mare mișcare muzicală din Europa de Est, unde a primit Marele Premiu) si membru fondator – septembrie 1973, alături de Tudor Gheorghe. Alături de Adrian Păunescu, folkistul a participat la cele mai mari spectacole concertistice generate de Cenaclul Flacăra până la desfiintarea acestuia. Arhitect ca profesie, coleg cu Alexandru Andrieș, Doru Stănculescu a locuit ani buni și la Paris.

Foto: Doru Stanculescu (centru) alături de Evandro Rossetti (arhivă personală) și Mircea Vintila

 

Mihai Traistariu trăiește din închiriatul apartamentelor sale de la mare. ”Merg brici. Am full tot timpul”

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed