Două autostrăzi care ar duce la o creştere economică EXPLOZIVĂ!

0

Zonele centrale şi vestice din interiorul Arcului Carpatic sunt, în general, cele mai atractive pentru companiile care au legături comerciale cu Europa Occidentală şi care caută spaţii industriale şi logistice, arată un studiu al Colliers International.

 

Totuşi, posibilii angajați se află în alte zone ale țării, iar România se confruntă și cu o mobilitate internă destul de redusă a forței de muncă. Doar județele Iași și Suceava au împreună a șaptea parte din totalul persoanelor angajabile la nivel național, din calculele brokerului imobiliar.

 

 

Consultanţii au ales 30 de orașe din România şi le-au analizat din prisma atractivității pentru activitățile de depozitare și pentru cele de producție. Au fost folosiți mai mulți indicatori, printre care distanța față de punctele vamale, diverse serii de date privind forța de muncă (cum ar fi salariile, vârsta, potențialul neutilizat), calitatea transportului local, parcurile industriale existente.

 

Bucureștiul nu a fost considerat drept un criteriu în sine: având în vedere ponderea semnificativă pe care Capitala o are în consumul privat la nivel național, s-ar fi aflat cu siguranță pe primul loc pentru spații de depozitare.

 

mai multe, pe capital.ro