x


  • EUR
    4.8741
    USD
    4.0194
string(16) "instant-articles"

Dramă în comună! S-au infectat de la Bobotează!

Slujba de Bobotează a fost sursa infectării comunitare cu coronavirus într-o comună.

Autor: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 22.01.2021, 18:38

Sursa infectării comunitare cu virusul COVID-19 din satul Havârna din judeţul Botoşani, unde incidenţa a ajuns azi la 7,66 cazuri la mia de locuitori este slujba religioasă de Bobotează, a anunțat prefectul Dan Nechifor, citat de Agerpres.

 

Începe AL TREILEA VAL al pandemiei? Angela Merkel trage semnalul de alarmă

 

 

„Din analiza situaţiei epidemiologice a celor care s-au infectat în comună, s-ar părea că sursa de infectare este prilejuită de un eveniment religios, în speţă Boboteaza”, a spus Nechifor în în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

Prefectul a mai spus că poliţiştii şi jandarmii vor intensifica controalele în zonă, mai ales seara, astfel încât virusul să nu fie răspândit şi în celelalte sate ale comunei Havârna. Autorităţile judeţene au cerut avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru carantinarea localităţii, însă adoptarea acestei măsuri a fost amânată.

 

Se dau MAI MULȚI BANI de la stat. Cine primește 266 lei în PLUS

 

 

Primarul comunei Havârna, Rodica Baltă, a anunţat, în aceeaşi şedinţă a CJSU, că a dispus închiderea, începând de vineri, a pieţei din localitate. Comuna Havârna are o populaţie de 4.308 locuitori, iar în ultima săptămână au apărut 33 de cazuri de infectare cu COVID-19.