Dulceața de mure. Rețetă, mod de preparere și ingrediente

Dacă ați cules deja murele sau le-ați cumpărat din piață, trebuie să vă apucați de dulceață. Iată rețeta pentru dulceața de more, modul de preparare, dar și ingredientele de care aveți nevoie.

Dulceața de mure se prepară în mai multe moduri în funcție de persoană. Potrivit bucatars.ro, pentru o rețetă cât mai simplă și rapidă veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Dulceața de mure. Rețetă, mod de preparere și ingrediente

  • 3 Kg mure
  • 2 kg zahar
  • 200 ml apa
  • zeama de la o lamaie

Modul de preparare începe prin spălarea murelor. Se spală până scapă de impurități, apoi se scurg într-o sită. Zahărul și apa se pun într-un vas și se amestecă bine apoi se pun să fiarbă la foc mediu amestecând.

Cand aproape s-a topit zaharul se adaugazeama de la o lamaie apoi murele scurse bine si se lasa pe foc aproximativ 3 ore inlaturand din cand in cand spuma care se formează.

Pentru a vedea dacă e gata dulceața se pune într-o farfurie sirop. Dacă este prea lichid după ce se răcește, mai trebuie lăsată la fiert.

Se sterilizează apoi borcanele, iar după ce se scurg se încălzesc 5 minute la cuptor apoi se adaugă dulceața și se infiletează. Se bagă apoi iar la cuptor, la 175 de grade. După ce se stinge focu se lasă pana a doua zi cand s-au racit apoi se depozitează în cămară.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed