Elena Udrea, de ziua ei, din Bulgaria: ”Sunt închisă ilegal!”

0

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, care este arestată preventiv în Bulgaria, a scris pe Facebook că este închisă „ilegal” de 46 de zile și a prezentat mai multe motive pentru care ea consideră că decizia magistraţilor nu este corectă.

„Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal, ca urmare a unei halucinante decizii a ICCJ, prin care mi s-a respins contestatia în anulare doar mie, dintre toate dosarele similare (Șova, Pop, Niță, Vâlcov, Bica, etc) și mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Elenei Udrea. Aceasta susține că „din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecători au decis în cazul meu să încalce decizia CCR, care stă la baza tuturor acestor contestații și să se contrazică cu ceea ce ei înșiși au spus în celelalte cazuri, care toate sunt acum în rejudecare, iar cei implicați sunt toți evident în libertate”. „Cum au luat aceşti judecători o decizie atât de ilegală? Rămâne să aflăm ce s-a întâmplat de fapt pe 7 aprilie”, a mai scris Udrea. Ea a prezentat și o listă de motive pentru care consideră că a fost condamnată ilegal în dosarul Gala Bute. Printre argumente se numără faptul că a fost condamnată de 3 judecători, complet care „era nespecializat” în opinia lui Udrea, apoi a precizat că judecătoarea Florentina Dragomir „nu îndeplinea condiţiile legale” și a mai acuzat că a fost condamnată în apel de „un complet de 5 judecători nelegal constituit”.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv pe 7 aprilie de Înalta Curte de Casație și Justiție la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, pentru acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu. În aceeași zi, înainte de pronunțare, fostul ministru al Turismului a fugit din România, a fost dată în urmărire și a fost prinsă seara, în Bulgaria, iar acum este în arest.