Elon Musk a dat lovitura cu noua sa afacere. 24 de miliarde de dolari ar valora

Startupul pentru inteligenţă artificială al lui Elon Musk, xAI, a atras 6 miliarde de dolari printr-o finanţare din seria B, atingând o evaluare de 24 de miliarde de dolari, investitorii pariind mult pe competitori ai unor companii precum OpenAI în cursa pentru dezvoltarea AI, transmite Reuters.

Runda de finanţare a fost susţinută de investitori precum Andreessen Horowitz şi Sequoia Capital, a spus compania într-o postare pe blog de duminică.

Evaluarea înainte finanţare a companiei a fost de 18 miliarde de dolari, a spus Musk într-o postare pe X.

Banii vor fi folosiţi pentru a scoate pe piaţă primele produse xAI, pentru a construi infrastructură avansată şi pentru a accelera cercetarea şi dezvoltarea tehnologiilor viitoare, a spus xAI.

”Vor fi mai multe de anunţat în următoarele săptămâni”, a spus Musk într-o altă postare X, ca răspuns la anunţul finanţării.

Companii precum OpenAI, susţinută de Microsoft şi Google, parte a grupului Alphabet, se numără printre cei care conduc cursa acerbă pentru dominaţia AI generativă, efectuând investiţii semnificative şi inovaţii în peisajul în evoluţie rapidă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed