AcasăEconomieElon Musk a pierdut pentru scurt timp, miercuri, titlul de cel mai...

Elon Musk a pierdut pentru scurt timp, miercuri, titlul de cel mai bogat om din lume, în favoarea familiei Arnault, proprietara grupului de lux LVMH

Bernard Arnault, directorul general al companiei-mamă a mărcii de lux Louis Vuitton, LVMH, şi familia sa au luat pentru scurt timp titlul de cei mai bogaţi din lume, dar au revenit pe locul 2, cu o avere personală de 185,3 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Musk, care ocupă primul loc pe lista Forbes din septembrie 2021, are o avere netă de 185,7 miliarde de dolari.

Musk a preluat titlul de la fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos.

Acţiunile Tesla, care au pierdut peste 47% din valoare de când Musk a lansat la începutul acestui an oferta de a cumpăra Twitter, au scăzut miercuri cu 2,7%.

Averea netă a lui Musk a scăzut sub 200 de miliarde de dolari pe 8 noiembrie, deoarece investitorii au vândut acţiuni Tesla din cauza îngrijorărilor că directorul general şi cel mai mare acţionar al celui mai valoros producător de vehicule electrice din lume este mai preocupat de Twitter.

Tesla a pierdut aproape jumătate din valoarea sa de piaţă, iar averea netă a lui Musk a scăzut cu aproximativ 70 de miliarde de dolari de când a licitat pentru Twitter, în aprilie.

Musk a încheiat afacerea pentru Twitter în octombrie, cu împrumuturi de 13 miliarde de dolari şi un angajament de capital de 33,5 miliarde de dolari.

Pe lângă Tesla, Musk conduce şi compania de rachete SpaceX şi Neuralink, un startup care dezvoltă interfeţe creier-maşină cu lăţime de bandă foarte mare, pentru a conecta creierul uman la computere.

 

Ultimele Articole