x


  • EUR
    4.8728
    USD
    4.0058
string(14) "techampscience"

Elon Musk, un impostor, vânzător de vise sau vizionar?

Atunci când spunem Tesla ne gândim cu siguranță la inovație și progres tehnologic, dar și la eforturile depuse de Elon Musk. Mulți spun că acesta a schimbat în bine lumea în care trăim și că i-a adus într-un fel sau altul un omagiu inventatorului Nikola Tesla. Crearea unor automobile electrice performante, valorificarea energiei solare sau dezvoltarea sistemelor autonome pentru mașini sunt doar o parte dintre realizările companiei Tesla.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 09.09.2018, 20:33

Compania Tesla a fost înfiinţată în anul 2003 de către Elon Musk şi un grup de ingineri din Silicon Valley care şi-au dorit să demonstreze lumii întregi beneficiile automobilelor electrice. Cinci ani mai târziu, au lansat prima lor maşină electrică, iar de atunci Tesla a devenit un simbol al sustenabilităţi. Elon Musk nu s-a oprit, însă, aici. Compania şi-a extins în permanenţă domeniul de activitate. Valorificarea energiei solare, proiectarea şi realizarea unor baterii performante, care stochează energia electrică produsă de panourile solare sau dezvoltarea sistemelor autonome pentru autovehicule sunt doar o parte dintre ideile lui Elon Musk.

 

telian Muscalu, realizator „Business Club”: Elon Musk, indiferent de ce se va întâmpla acolo, chiar dacă mâine se va închide fabrica – deși sunt sceptic că se va întâmpla lucrul ăsta – este un vizionar.

 

Victor Kapra, consultant social media: Ce a făcut omul ăsta, chiar şi din punct de vedere al conceptului tehnologic, este remarcabil.

 

Dragoş Stanca, Think Digital România: Tesla vinde în primul rând vise, vinde dorinţa noastră a celor pasionaţi de digital şi tehnologie de a îndrăzni să credem că este posibil mult mai repede decât ne spune practica să îndeplinim anumite obiective, anumite vise..colonizarea planetei Marte, electrificarea maşinilor, circulaţia la mare viteză, energie regenerabilă,.

 

Bogdan Mirică, realizator „La Volan”: Cred că lumea ar fi fost complet altfel fără Elon Musk, așa cum lumea ar fi fost complet altfel fără Steve Jobs și invențiile lui. Ei bine, mă gândesc că dacă și-ar fi luat banii din paypal și s-ar fi dus pe o insula pustie și i-ar fi cheltuit acolo, nu am fi ajuns unde suntem acum. În primul rând industria auto nu ar fi fost împinsă către mașinile electrice, industria spațială nu ar fi ajuns unde e astăzi. Stăm și ne gândim că Musk e și fondatorul SpaceX, o companie care își propune să colonizeze Marte în 2022. E o nebunie să credm că se va întâmpla asta în 2022, dar omul a reușit să facă transporturi către stația spațială internațională și pot să spun sincer, că în cadrul unei vizite prin SUA, chiar am văzut rachetele SpaceX și oamenii care lucrează acolo și e un adevărat furnicar să-i vezi acolo, pe pista de unde va pleca racheta și îți dai seama că toate chestiile astea sunt reale și că Elon Musk e și foarte vocal dar și face foarte multe chestii absolut senzaționale.