Evenimentul care va avea loc peste 25 de ani! APOI urmează catastrofa PLANETARĂ!

Schimbările climatice ar putea duce la dispariţia tuturor coralilor până la finalul acestui secol, iar majoritatea habitatelor lor nu vor mai fi viabile până în 2045, conform unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Hawaii Manoa, relatează CNN.

Populaţia de corali s-ar putea diminua în proporţie de 70-90% doar în următorii 20 de ani din cauza încălzirii oceanelor, apei acide şi poluării, spun cercetătorii de la Universitatea din Hawaii Manoa, într-un comunicat în care detaliază descoperirile pe care le-au făcut.

Deşi unii activişti de mediu au încercat metode de restaurare a populaţiei de corali prin creşterea lor în laborator şi plasarea lor, apoi, în ocean pentru a reînvia recifele, acestea nu pot fi o soluţie pe termen lung.

Noul studiu a luat în calcul, însă, posibilitatea unei astfel de restaurări în mai multe zone ale oceanelor, luând în considerare factori precum aciditatea, temperatura apei, densitatea populaţiei umane şi frecvenţa cu care se pescuieşte în zonă. După examinarea oceanelor, concluzia cercetătorilor a fost sumbră: Până în 2100, viabilitatea ca specie a coralilor va fi aproape de 0.

Cercetătorii avertizează că schimbările climatice sunt principalul „ucigaş” al coralilor. Ei spun de ani de zile că ei se îndreaptă spre o „moarte generalizată” şi că acest lucru va duce la o „catastrofă planetară”.

Marea Barieră de Corali este cel mai bun exemplu – în 2016 şi 2017 au dispărut în jur de o jumătate dintre coralii din această zonă care se întinde pe o suprafaţă de lungime Italiei.

Cunoscuţi drept „pădurile tropicale” ale oceanelor, recifele de corali oferă privelişti spectaculoase şi susţin viaţa oceanică. Mai mult decât atât, un miliard de oameni de pe tot globul depind de corali ca sursă de hrană. O treime dintre speciile marine de peste tot depinde de corali, iar în condiţiile dispariţiei lor, se va ajunge la un colaps ecologic.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed