EXPLOZIE de cazuri cu COVID-19 în școli. Aproape DOUĂ SUTE de elevi și profesori infectați

0
3
EXPLOZIE de cazuri cu COVID-19 în școli. Aproape DOUĂ SUTE de elevi și profesori infectați

Potrivit unor surse Realitatea PLUS județele Timiș și Cluj au peste 30 de cazuri, iar în București au fost raportate șase cazuri, atât elevi, cât și profesori.

 

Percheziții DNA la Apele Române în dosarul angajărilor politice. ”Animalul politic”, vizat

 

 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, recomadă părinţilor “un pic mai multă atenţie” la starea de sănătate a copiilor atunci când îi duc la şcoală.

 

 

Lider AUR, arestat pentru proxenetism 

 

 

Situația cazurilor COVID din instituțiile de învățământ, în timp real (este vorba de elevi, profesori și personal auxiliar)

Brașov – 8

Timis – 35

 

Cluj – 30 (personal din școli, 17 clase și grupe suspendate)

Suceava – 4

Gorj – 17

Constanta – 14

Prahova – 11

 

București – 6

Alba – 5

Baia Mare – 4

 

Dolj – 3

 

Sălaj – 1

 

Olt -2

 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, recomandă părinţilor „un pic mai multă atenţie” la starea de sănătate a copiilor atunci când îi duc la şcoală.

 

„Apar, din păcate, probleme tocmai din cauza unei anumite lipse de responsabilitate, pentru că la cei care apar acum în şcoli – cazuri de îmbolnăviri – infectarea s-a produs în urmă cu ceva timp, ţinând seama de perioada de incubaţie. Caz în care un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate. Este o recomandare foarte puternică, pentru că ştim de la cei cu competenţă că riscul de a avea situaţii grave printre elevi din fericire este mic şi foarte mic, însă riscul de transmitere către cei din familii care pot avea vulnerabilităţi este un risc foarte important”, a afirmat ministrul.