x


  • EUR
    4.8736
    USD
    4.1619
string(6) "social"

Explozie de cazuri de COVID-19 în școli! Cursuri suspendate și unități de învățământ închise

Zeci de unităţi de învăţământ din ţară trec la orele online după ce mai mulţi elevi şi profesori au fost infectaţi cu noul coronaviurs, la doar o săptămână de la începerea școlii.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 22.09.2020, 10:35

În Deva, aproape o mie de elevi vor participa la ore de acasă după ce un coleg de-al lor a fost testat pozitiv. Și o şcoală din Iaşi a intrat în scenariul roşu, iar in Cluj 15 elevi au fost infectați cu noul coronavirus.

 

Trei elevi şi o îngrijitoare din Galaţi au fost confirmaţi pozitiv cu SARS COV 2 după prima săptămână de şcoală. Unitatea de învățământ din localitatea Priponeşti a fost trecută în scenariul roşu după ce îngrijitoarea a prezentat simptome, iar testul a confirmat infecţia cu coronavirus.

 

În Iaşi, o unitate de învățământ a intrat în scenariul roşu după ce 4 elevi au fost depistaţi pozitiv. O altă şcoală, două licee şi trei grădiniţe au decis suspendarea cursurilor faţă în faţă, pentru câte o clasă.

 

În Maramureş, elevii din 9 comune vor învăţa exclusiv online, iar în Cluj au fost înregistraţi în total 15 elevi, dar şi 11 profesori cu COVID-19 în 12 unităţi de învăţământ.

 

Şi judeţul Dolj înregistrează infectări în rândul copiiilor. La finalul primei săptămâni de şcoală erau deja raportaţi 10 elevi confirmaţi cu coronavirus. Potrivit Ministerului Educației, în total, 321 de unități de învătământ fac cursurile exclusiv online.