Fă primul pas pentru sănătatea ta: încheie o asigurare privată medicală

Sănătatea trebuie privită ca o resursă pentru viaţa de zi cu zi

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) include în definiția stării de sănătate și o componentă socială deoarece a fi sănătos nu înseamnă doar a nu fi bolnav, ci se referă la o stare completă de bunăstare fizică, mentală şi socială. Sănătatea, susțin experții OMS, trebuie privită ca o resursă pentru viaţa de zi cu zi, constituind un concept pozitiv care subliniază resursele sociale şi personale, fiind una dintre componentele capitalului uman.

Cu toate că moștenirea genetică joacă un rol semnificativ în predispoziţia unei persoane de a dezvolta anumite afecțiuni medicale, factorii sociali precum vârsta, genul, statutul socio-economic (nivel educaţional, ocupaţie, venit) sunt esenţiali în păstrarea sănătăţii. De asemenea, stilul de viaţă adoptat de către o persoană are un impact important asupra sănătății, în special prin comportamentele de risc precum consumul de alcool, tutun, droguri etc., caracteristicile alimentaţiei, practicarea exerciţiilor fizice, modul de petrecere a timpului liber şi limitarea stresului. În egală măsură, valorile şi atitudinea unei persoane față de sine, față de ceilalți și față de mediul înconjurător influenţează comportamentele legate de starea de sănătate, fiind determinate cultural.

Starea de sănătate a românilor

Datele incluse în Anuarul statistic al României publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată faptul că starea de sănătate a românilor s-a degradat de la an la an, iar bolile legate de aparatul circulator constituie motivul pentru care cei mai mulţi români au ajuns în spital. În ediția din 2017 a anuarului sunt prezentate informații care arată că în România există 146 de policlinici, 567 de spitale, de stat şi private, peste 10.000 de cabinete medicale de specialitate şi 9.500 de farmacii şi puncte farmaceutice. Deopotrivă, 91% dintre spitalele de stat se află în mediul urban şi doar 9% se găsesc în mediul rural, ceea ce îngreunează accesul la îngrijire medicală a persoanelor care locuiesc la sat.

Asigurare privată medicală: primul pas pentru păstrarea sănătății

Este important de menționat faptul că, în acest context, primul pas pentru a păstra o bună stare de sănătate este investiția în prevenție. Cea mai eficientă modalitate de a face acest lucru este accesarea unei asigurări private de sănătate deoarece aceasta înglobează serviciile medicale accesibile atât prin Casa de Asigurări de Sănătate, cât și prin abonamentele medicale, fiind mult mai mult decât o simplă asigurare de călătorie sau un card european de sănătate. Plata primei de asigurare oferă posibilitatea de a beneficia de servicii medicale la cele mai înalte standarde în clinici și spitale private din România și din străinătate.

Cu toții avem nevoie de îngrijiri medicale la un moment dat, ceea ce face necesară o asigurare medicală privată care să permită pacientului să se concentreze pe însănătoșire și nu pe acoperirea costurilor.

Într-o primă fază, este util de menționat faptul că asigurarea medicală privată acoperă o paletă largă de servicii medicale, cum ar fi:

1. consultațiile multidisciplinare
2. analizele de laborator
3. teste de diagnosticare (ex. EKG)
4. imagistică (RMN, CT, scanare PET)
5. fizioterapie și tratarea afecțiunilor cronice

În aceeași categorie se regăsesc spitalizarea și intervențiile chirurgicale, inclusiv complicațiile și tratamentele pentru bolile agresive precum:

1. Cancerul
2. Transplantul de organe
3. Transplantul de țesuturi sau de celule
4. Servicii de ambulanţă locală
5. Repatriere
6. Evacuare medicală internaţională de urgenţă

Alte afecțiuni medicale acoperite de asigurarea de sănătate privată sunt:

1. Afecțiunile ortopedice
2. Problemele de funcționare sau de structură ale coloanei vertebrale
3. Afecțiuni care țin de logopedie
4. Afecțiuni digestive
5. Afecțiuni psihice
6. Diverse afecțiuni care necesită îngrijirea la domiciliu
7. Afecțiunile congenitale și ereditare (pentru copii nou-născuți doar până la 60 de zile după naştere)

În concluzie, păstrarea unei stări bune de sănătate depinde atât de echilibrul dintre activitățile zilnice, alegerile gastronomice, investigații medicale de rutină, cât și de liniștea oferită de o asigurare de sănătate privată.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed