x


  • EUR
    4.8297
    USD
    4.3637
string(16) "instant-articles"

Fenomen bizar la Autostrăzi: constructorii încep să se retragă din licitații

Constructorii încep să se retragă din licitații, după ce acestea se lungesc prea mult.

Author: Mihai Voican | Sursa: ECONOMICA.NET | Publicat: 25.02.2020, 7:55

Situație ciudată la licitațiile pentru drumuri și autostrăzi. Deși inițial mulți contructori se îngrămădesc să participe, ei se retrag mai nou din licitații, după ce acestea se lungesc prea mult. Este cazul modernizării unui drum național, unde licitația a fost chiar anulată, dar și al unui lot de autostradă, potrivit informațiilor Asociației Pro Infrastructură (API).

 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anulat luna trecută licitația pentru lărgirea la patru benzi a DN 7, între localitățile Bâldana și Titu (km 30+950 – 52+350). Motivul? “Niciun ofertant nu și-a mai prelungit valabilitatea ofertei și a garanției de participare”, se arată într-un răspuns al CNAIR, publicat pe forumul API. Licitația pentru modernizarea celor circa 21 de kilometri de drum național fusese lansată în iulie 2017, iar în octombrie 2017 CNAIR primise șapte oferte:

 

1. Asocierea Dimar SRL – Europea 92 SpA

2. Porr Construct SRL

3. Tirrena Scavi SpA

4. Asocierea Euro Construct Trading 98 SRL – Artera Blue SRL

5. Asocierea Pezzella Raffaele Filiala București SRL – La Rocca Societa Cooperativa – TR Costruzioni SRL – Costruzioni Generali Sud SRL – Monti Consult SRL – Global Service Proiect SRL

6. Asocierea Copisa Constructora Pirenaica SA – Copisa Construcții SRL

7. Asocierea Delta Antrepriza de Construcții și Montaj 93 SA – Aleandri SpA – Luca Way SRL.

 

Articolul integral pe ECONOMICA.NET