AcasăTech&ScienceFenomen rar. Marte se apropie foarte mult de Pământ. Cum o găsești...

Fenomen rar. Marte se apropie foarte mult de Pământ. Cum o găsești pe cer și când o poți vedea

În luna decembrie, planeta Marte este foarte aproape de Pământ și tocmai de aceea, astrologii ne îndeamna să o urmărim cu atenție.

Se vede toată noaptea și este foarte sus pe cer pentru că intră in opoziție cu cealaltă parte a soarelui. Acest fenomen se întâmplă o dată la 26 de luni. În funcție de el sunt programate și funcție de acest eveniment sunt lansate și misiunile de cercetare către Planeta Roșie.

Așadar, pe 8 decembrie se va afla la opoziție, când Soarele, Pământul și Marte se vor alinia. Din păcate, meteorologii anunță vreme urâtă, așa că e posibil ca fenomenul să nu poate fi văzut de cei pasionați de astronomie.

De ce ne atrage mult un loc rece, arid și letal

În comparație cu Terra, pe Marte anul ține doi ani pământești și o zi 24 de ore. Planeta Roșie este mult mai mică decât Terra (o zecime din masa terestră), iar temperatura medie este – 65 de grade, față de +15 grade pe Terra.

Dacă Marte și Pământ ar avea r avea orbite perfect circulare distanța minimă dintre ele ar fi mereu aceeași, însă cum orbitele sunt eliptice, distanța variază enorm. Și atracția gravitațională schimbă orbita. De exemplu Jupiter influențează orbita marțiană, scrie news.ro.

Cea mai mică distanță între Terra și Marte a fost atinsă în 2003, adică 54,6 milioane km. Acestea ar urma să se apropie la fel de tare de abia în anul 2287. În octombrie 2020 Marte a fost la 62 milioane km de Terra, în decembrie 2022 este la 81 milioane km.

Când Marte este atât de aproape, devine extrem de luminoasă pe cerul nopții, fiind al doilea cel mai luminos corp ceresc după Lună, în această perioadă.

Distanța medie dintre Marte și Terra este 225 milioane km, iar cea maximă: 401 milioane km.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.