Fenomenul „selfie“, clasificat ca boală a secolului al XXI-lea. Se numeşte selfitis şi este împărţită în trei categorii

Afecţiunea psihică despre care vorbesc specialiştii se numeşte „selfitis” şi este definită ca dorinţa obsesiv-compulsivă de a face fotografii cu sine însuşi şi de a încărca fotografiile în reţele de socializare drept modalitate de a compensa lipsa de stimă de sine, potrivit unui studiu publicat în „International Journal of Science and Research“. “

 

Această fotografie reprezintă o problemă în sine pentru că mulţi apelează la ea, dar contează cât de des apelăm la ea. Contează dacă postezi o poză pe zi sau mai multe. Dacă vorbim de un abuz al acestui tip de fotografie atunci cred că este vorba de o dereglare comportamentală şi este nevoie de ajutor de specialitate, pentru că acea persoană suferă de o prea mare lipsă de încredere în el.

 

Mulţi tineri ajung să trăiască doar pentru selfie şi ignoră viaţa reală”, ne-a spus psihologul Eugen Florea. Specialiştii vorbesc despre trei forme ale selfitisului: marginal (când te fotografiezi pe tine însuţi cel puţin de trei ori pe zi, dar nu postezi fotografiile pe reţelele de socializare), acut (când te fotografiezi cel puţin de trei ori pe zi şi postezi fiecare fotografie pe reţelele de socializare) şi cronic (atunci când ai o dorinţă incontrolabilă de a te fotografia şi a posta pe reţele de socializare mai mult de şase selfie-uri pe zi). Cei care postează la primele ore ale dimineţii selfie-uri din sala de sport sau de la shopping ar suferi de o boală mintală gravă, spun specialiştii, numită tulburare narcisistă a personalităţii.

 

Citeste mai mult: adev.ro/opnuhd

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed