Firea vrea să cumpere felicitări de Crăciun în valoare de 21.000 de euro

0
Firea vrea să cumpere felicitări de Crăciun în valoare de 21.000 de euro

Conform unei proceduri de achiziţie de pe SICAP (Sistemul informatic colaborativ pentru mediu performant de desfăşurare a achiziţiilor publice), care încă nu este încheiată, Primăria Capitalei intenţionează să pleateasca 100.000 de lei, adică 21.445 de euro, pentru aceste felicitări, scriu jurnaliștii de la Adevărul.ro.

 

 

Firma ofertantă este DNS Birotică. Procedura de pe SICAP a fost comentată şi de consilierul local de la Sectorul 1 Clotilde Armand, care susţine că firma respectivă este controlată de Sebastian Ghiţă.

 

„V-aţi întrebat ce mai face dna Firea cu banii noştri? Va spun eu: cumpără Felicitări de Crăciun în valoare de 21.000 EUR. De unde doreşte să cumpere? De la Sebastian Ghiţă. Firma DNS Birotică este una din firmele controlate de Sebastian Ghiţă, prin care acesta derula contracte de milioane de euro cu statul. DNS Birotică a primit, în ultimii ani, contracte de peste 37,5 milioane de euro de la instituţii publice, o parte din ele prin încredinţare directă. Priorităţi pentru PSD…”, a scris pe pagina sa de Facebook, Clotilde Armand.

 

 

Firma DNS Birotica apare în lista celor 51 de firme asupra cărora procurorii DNA Ploieşti au dispus în anul 2015 impunerea sechestrului asigurator. Astfel, în iunie 2015, DNA susţinea că în perioada 2000 – 2015, Sebastian Ghiţă ar fi obţinut importante sume de bani în mod nelegal – prin traficarea influenţei – sau aparent legal din fonduri publice, pe care le-a introdus într-un circuit financiar care nu are la baza operaţiuni reale. Banii au fost ‘spălaţi’ printr-o multitudine de operaţiuni financiar – bancare fără justificare economică, iar ulterior, o parte din aceştia au fost folosiţi în scopuri ilicite, respectiv pentru coruperea alegătorilor la alegerile parlamentare din anul 2012 şi preşedinţiale din anul 2014.

 

Cuantumul total al sumelor provenite din fonduri publice supuse procesului de ‘spălare’ se ridicau la valoarea de 129.343.768 lei, iar prejudiciul cauzat statului prin sustragerea de la plata impozitului pe profit şi taxei pe valoare adăugată a fost stabilită la o valoare minimă de 37.720.325 lei, susţinea DNA.

 

Surse citate de Agerpres susţin că sechestrul se aplică până la concurenţă sumei de 129.343.768 lei, cu excepţia fondurilor alocate plăţii salariilor angajaţilor şi celor destinate achitării datoriilor către bugetele publice.

 

 

În ceea ce priveşte organizarea „Targului de Crăciun Bucureşti 2018” care se va desfăşura in perioada 30.11-27.12.2018, locaţia Piaţa Constituţiei, Primăria BUcureşti va contracta servicii în valoare de 1.5 milioane RON, fără TVA, conform unui contract de pe SICAP.