Firma franceză Spanghero, la originea etichetării greşite a cărnii de cal

0

Spanghero este vinovat de înşelătorie economică şi va fi anchetat, a adăugat Hamon. Ancheta a relevat faptul că prin vânzarea cărnii de cal, care este mai ieftină, drept carne de vită, firma Spanghero a realizat, în şase luni, câştiguri suplimentare de 550.000 de euro.

 

Ministrul francez al Agriculturii a spus că autorizaţia sanitară a firmei a fost ridicată. O brigadă naţională de veterinari va ajunge la sediul societăţii, la Castelnaudary în Aude, pentru a continua investigaţiile. Este posibil ca, după ce vor fi cunoscute rezultatele finale ale controlului, să fie retrasă definitiv autorizaţia de funcţionare.

 

Spanghero a susţinut dintotdeauna că nu procesează carne de cal. Societatea a furnizat carnea de cal fabricantului Comigel, care a redistrubuit-o sub formă de conserve preparate firmei Findus, dar şi altor distribuitori.

 

Comigel ştia că era carne de vită.

 

„Însă şi această companie franceză a dat dovadă de neglijenţă pentru că a omis efectuarea de verificări la uzina sa din Luxemburg. În primul rând, eticheta nu era conformă cu legislaţia franceză. În al doilea rând, la decongelare, ar fi trebuit să îşi dea seama că nu era aceeaşi culoare ca cea a vitei”, a explicat ministrul.