Firma spaniolă de avocatură Garrigues îşi înfiinţează Departament de Restructurare şi Insolvenţă

Departamentul de Restructurare şi Insolvenţă va fi condus de Antonio Fernandez.

„Importanţa economică crescândă a tranzacţiilor de refinanţare a afacerilor şi a situaţiilor de insolvenţă în climatul actual a determinat Garrigues că creeze un Departament de Restructurare şi Insolvenţă, care oferă consultanţă juridică integrală cu privire la acest tip de tranzacţii”, a comunicat compania.

Garrigues a anunţat şi numirea de noi parteneri responsabili de Departamentele Corporativ/Comercial, Impozite, Litigii şi Legislaţie Maritimă. Javier Ybáñez şi Ernesto Jiménez îşi vor prelua sarcinile ca Şefi ale Departamentelor Corporativ/Comercial şi, respectiv, Legislaţia Impozitării din cadrul Garrigues, ocupând poziţiile eliberate de Fernando Vives şi Ricardo Gomez-Barreda, care au devenit Parteneri Manageri ai companiei la 1 septembrie.

Departamentul Litigii va fi condus de Carlos de los Santos, în urma pensionării lui Miguel Moscardo. Ultima numire este Manuel Torres, care va fi la conducerea Departamentului de Legislaţie Maritimă, urmându-l pe Manuel Gonzalez, care, de asemenea, a ieşit la pensie. Pe lângă aceste numiri, Antonio Fernandez a primit titlul de partener responsabil cu recent creatul Departament de Restructurare şi Insolvenţă.

Garrigues a intrat în iulie 2008 şi pe piaţa românească, printr-o fuziune cu firma locală Mareş&Asociaţii. În momentul de faţă biroul Garrigues din România are 15 avocaţi, cei trei parteneri sunt Mihai Mareş, care este şi coordonatoul biroului, Alejandro Miquel, managing partner Europa Centarlă şi de Est şi Jacobo Sartorius.

În 2008, biroul de avocatură a elaborat documentele financiare corespunzătoare împrumutului de 112 milioane de dolari acordat de Daewoo Shipbulding & Marine Engineering CO. Ltd filialei din România a Daewoo Mangalia Heavy Industries SA în scopul investiţiilor şi al capitalului de lucru.

De asemenea, a oferit consiliere juridică pentru Silva Matos în scopul dezvoltării mai multor ferme eoliene pe teritoriu românesc, Suez Tractebel în vederea implementării Programelor de Dezvoltare Corporatistă pentru CET Iaşi, în cadrul unui proiect BERD, FCC pentru proiecte de infrastructură dezvoltate în România şi pentru Dytras SA cu privire la parteneriate public-privat de tip contractual atât pentru finalizarea cât şi pentru derularea contractelor FIDIC în vederea reabilitării şi modernizării mai multor staţii de tratare a apei.

Principalele domenii în care activează sunt corporate/fuziuni & achizitii, banking & finance, private equity, project finance, piaţa muncii şi a forţei de muncă, litigii/arbitraj.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed