x


 • EUR
  4.7081
  USD
  4.1377
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(11) "fiscalitate"

Firmele – AVERTIZATE să se pregătească pentru viitoarele condiții

Ministerul Finanțelor se așteaptă ca prețul caselor de marcat cu jurnal electronic să fie cam cu 30% mai mare decât cel al caselor de marcat cu rolă de hârtie, comercializate în prezent. Costurile ar urma să fie recuperate treptat, întrucât firmele vor scăpa de nevoia de a cumpăra role de hârtie, de costurile cu depozitarea acestora după utilizare și de cheltuielile cauzate de asigurarea tot mai dificilă a pieselor de schimb.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 16.05.2018, 8:38 | Actualizat: 16.05.2018, 8:38

 Trebuie notat, însă, că în prezent nicio firmă nu a primit încă de la Ministerul Finanțelor avizul final pentru a putea comercializa case de marcat și imprimante fiscale, însă 5 firme au deja autorizarea tehnică a echipamentelor și vor avea, probabil, și acordul Finanțelor pentru vânzare zilele următoare.

 

“În prezent, prețurile aparatelor de marcat electronice fiscale variază între 100 și 500 de euro (în funcție de complexitatea acestora), iar prețurile aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic ar putea fi cu aproximativ 30% mai mari față de cele practicate în prezent”, estimează Ministerul Finanțelor.

 

mai multe, pe profit.ro