AcasăEconomieFiul guvernatorului rus Krasnoiarsk Aleksandr Uss, Artiom Uss, arestat în Italia la...

Fiul guvernatorului rus Krasnoiarsk Aleksandr Uss, Artiom Uss, arestat în Italia la cererea SUA. Washingtonul care negociază un schimb de deţinuţi cu Moscova, urmează să ceară extrădarea

Ambasada Rusiei în Italia anunţă într-un comunicat că Artiom Uss, fiul guvernatorului regiunii siberiene Aleksandr Uss a fost arestat luni pe Aeroportul Malpensa, la Milano.

Justiţia americană a anunţat luni inculparea a zece persoane, pe care le acuză că au vândut tehnologie americană Rusiei, iar o parte a acestor tehnologii sunt folosite, acuză Washingtonul, pe câmpul de luptă în Războiul rus din Ucraina.

Artiom Uss este acuzat, alături de alţi patru ruşi şi de doi brokeri venezueleni de petrol, de faptul că a cumpărat din Statele Unite componente electronice destinate echipării unor avioane, radare sau rachete şi că le-a revândut unor întreprinderi de armament ruseşti – ocolind astfel sancţiunile în vigoare impuse Rusiei din cauza Războiului rus din Ucraina.

Această reţea este suspectată de faptul că a folosit aceeaşi firmă paravan cu scopul de a transfera sute de milioane de barili de petrol venezuelean în Rusia şi în China.

Alt suspect rus, în acest dosar, Iuri Urehov, a fost arestat luni în Germania, potrivit Washingtonului.

Departamentul american al Justiţiei a anunţat că urmează să ceară extrădarea celor doi bărbaţi către Statele Unite.

”Caracterul politic al acestor acuzaţii este evident”, a denunţat joi guvernatorul Aleksandr Uss, într-o postare pe Telegram, în urma arestării fiului său.

Această arestare intervine în contextul în care Rusia şi Statele Unite poartă negocieri în vederea unui schimb de deţinuţi – baschetbalista americană Brittney Griner, condamnată în Rusia la nouă ani de închisoare cun privire la trafic de droguri.

Ultimele Articole