AcasăEconomieFlorin Cîţu, despre acceptarea de către PSD a propunerii sale privind ...

Florin Cîţu, despre acceptarea de către PSD a propunerii sale privind reducerea contribuţiei CAS cu 2% şi a TVA cu 5%: Sunt discuţii, dar nu văd de ce nu / Sunt 14 miliarde de euro, granturi din PNRR, care aşteaptă să îi luăm

”Am discutat. Eu am spus de fiecare dată, cui vrea să asculte, că românii, sau puterea de cumpărare a românilor este grav afectată în această perioadă, nu doar a celor din sectorul bugetar, şi atunci singurul mod prin care putem astăzi să îi ajutăm pe toţi românii este acela de a reduce contribuţiile cu cinci puncte procentuale. Astfel, imediat, dar imediat, ar intra mai mulţi bani în buzunarele românilor şi ar putea să folosească banii pentru plata facturilor, pentru a consuma în continuare, pentru a economisi, pentru ce doresc ei. Dar pe noi interesează o măsură care să meargă pentru toţi românii”, a spus Cîţu.

Întrebat dacă această propunere privind reducerea TVA cu 5% şi reducerea contribuţiei CAS cu 2% a fost acceptată de cei de la PSD, Florin Cîţu a răspuns: ”Nu văd de ce nu. Sunt discuţii, dar nu văd de ce nu”.

Întrebat cum s-ar suplimenta minusul la buget pe care l-ar aduce astfel de măsuri, preşedintele PNL a spus: ”14 miliarde de euro, granturi din PNRR aşteaptă să îi luăm. Avem banii aceştia acolo. Nu este nicio scuză să nu luăm acei bani. Dacă facem reformele, în primul rând pe partea de pe cheltuieli, lucrurile se vor aşeza, reforma administraţiei publice, reorganizarea administrativ-teritorială, reforma sistemului de pensii. Sunt toate lucrurile acolo, dacă le vom face pe toate acestea, veţi vedea că este şi spaţiul fiscal”. 

Florin Cîţu a precizat că ministrul de Finanţe nu a fost prezent la discuţia de marţi.

 

 

 

Ultimele Articole