Cântărețul Florin Decuseară, victima neașteptată a unui grav accident la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Cum a ajuns artistul în obiectivul păzit militar?

 

Incident surprinzător și tragic, solistul Florin Decuseară, cunoscut cântăreț de muzică ușoară și de petrecere, a suferit un grav accident de muncă la Centrala Nucleară de la Cernavodă (NCE).

 Bărbatul de 46 de ani a căzut de la o înălțime de 10 metri, fiind preluat cu elicopterul SMURD și transportat la spital în stare critică. Medicii sunt rezervați cu privire la șansele lui de supraviețuire.

Cum a ajuns un artist la Centrala Nucleară? Secretul artistului: avea un serviciu în paralel cu activitatea artistică

Mulți din breasla artistică și-au pus întrebarea cum a ajuns un cântăreț cunoscut, care a împărțit scena cu mari nume ale muzicii românești, să fie prezent într-un loc cu pază militară strictă. Răspunsul este legat de stabilitatea financiară, asigurări și siguranța pe care Florin Decuseară și-a dorit-o. În ciuda succesului său în muzică și a situației financiare bune, conform proverbului ”meseria e brățară de aur”, artistul a ales să își continue pregătirea profesională și să lucreze ca technician la NCE, un job bine plătit.

Detalii despre accidentul de luni de la Centrala Nucleară de la Cernavodă

În urma căzăturii, Florin Decuseară a fost diagnosticat cu multiple leziuni grave, inclusiv traumatism craniofacial cu fractură de mandibulă, hematorax masiv stâng, hematurie macroscopică posttraumatică pe rinichi polichistic și fractură complexă de bazin. La sosirea echipajelor medicale, artistul se afla în stop cardiorespirator, fiind resuscitat timp de 15 minute, intubat și ventilat mecanic înainte de a fi transportat la spital.

Cântărețul Florin Decuseară, victima neașteptată a unui grav accident! Reacțiile IPJ Constanța

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a anunțat că, deși incidentul este grav, nu se implică momentan întrucât nu s-a soldat cu deces. Compania angajatoare are obligația legală să constituie o comisie de anchetă și să trimită raportul acesteia la ITM în termen de 10 zile.

Poliția Orașului Cernavodă a demarat o anchetă oficială. Potrivit IPJ Constanța, incidentul s-a petrecut pe 17 iunie, când bărbatul s-a aplecat peste o balustradă și a căzut de la înălțime. Poliția investighează posibile infracțiuni legate de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea acestora.

O tragedie ce a surprins și șocat întreaga comunitate artistică

Accidentul grav suferit de Florin Decuseară este un șoc pentru toți cei care îl cunosc și îi apreciază talentul. Cu o carieră de peste 20 de ani în muzică și mii de spectacole susținute, Florin Decuseară (Decuseară Band) este un artist iubit și respectat. Gândurile și rugăciunile comunității se îndreaptă acum către el, în speranța unei recuperări miraculoase.

Declarație de presă Nuclearelectrica

București, 18 iunie 2024

SN Nuclearelectrica SA anunță că în data de 17 iunie 2024 un angajat al centralei a căzut de la înălțime în spațiile de depozitare ale Unitatii 3 CNE Cernavoda, în timpul desfășurării unor activități de rutină.

Angajatul a suferit un politraumatism, iar după intervenția echipajului de răspuns de pe amplasament, angajatul a fost preluat de ambulanță în stare conștientă și transportat la Spitalul Orășenesc Cernavodă.

CNE Cernavodă a informat autoritățile competente cu privire la eveniment și a demarat investigațiile în concordanță cu prevederile legale.

SN Nuclearelectrica SA își exprimă solidaritatea față de angajatul afectat și familia acestuia. Compania se angajează să ofere tot sprijinul necesar în această perioadă dificilă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed